Enver Aysever’e Buca’da yoğun ilgi

  • 0
  • 650
Enver Aysever’e Buca’da yoğun ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet Haftası etkinlikleri Buca’da hız kesmeden devam ediyor. Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlediği Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde gazeteci yazar Enver Aysever’i Bucalılarla buluşturdu. Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği “Cumhuriyet Söyleşisi”nde, Cumhuriyet rejimine var gücümüzle sahip çıkılması gerektiği vurgusu yapan Aysever, özellikle kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi.

Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Cumhuriyet Haftası kutlama programında ilk olarak, ‘Cumhuriyet Kazanımları’ konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Enver Aysever, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürvet Balcılar ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık’ın elinden aldı. Ödül töreninin ardından ise Buca Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu ‘Öncesi ve Sonrası’ isimli tiyatro oyununu sahneledi.

“ZOR KAZANDIK, KOLAY KAYBETMEYİZ”
Tiyatro oyununun ardından ise gazeteci yazar Enver Aysever, ‘Cumhuriyet Söyleşisi’nde Bucalılar ile bir araya geldi. Cumhuriyet değerlerini ve kazanımlarını anlatan Aysever, Cumhuriyet’in kurulmasında kadın hareketinin önemine dikkat çekti. Cumhuriyet’in çok zor şartlarda kazanıldığını söyleyen Aysever, bu değeri kaybetmemek içinde hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Enver Aysever’e teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. Aysever söyleşinin ardından ‘Bir An Bir Parça’ ve ‘Kişisel Direniş’ adlı kitaplarını hayranları için imzaladı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv