Ergin İnan, Yaşar'da

  • 0
  • 2.384
Yazı Boyutu:

Türk Resim Sanatı Ustalarından Ergin İnan, 22 yıl aradan sonra İzmir’de Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Sergi açılışına Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut, Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. M. Zahit Büyükişleyen, Prof.Dr. Bedri Karayağmurlar, Prof. Fahri Sümer, Doç. Mehmet Fırıncı, Op.Dr. Nazan Pedükcoşkun, Çetin Erokay, Zeki Serbest, Filiz Pelit, Gülperin Sertdemir ve daha pekçok İzmirli sanatçı ve sanatseverler katıldı.
 
Türk çağdaş resminin önemli temsilcilerinden biri olan Ergin İnan, Gök Kubbe, Yedinci Gün, Yüzler ve Böcekler konulu 20 eserini “İkonalar” formatında sergiliyor.
 
Onaltı ödülü bulunan, yurt dışındaki birçok müzede araştırma ve incelemeler yapan ve 1968 yılından günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kişisel ve karma sergi açmış olan sanatçının eserleri 08 Aralık 2012 tarihine kadar Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde görülebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv