Erkunt Traktör’den Dünya Tarım Zirvesi’ne Tam Destek

  • 0
  • 629
Erkunt Traktör’den Dünya Tarım Zirvesi’ne Tam Destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Erkunt Traktör'den, küresel çapta, tarım makineleri endüstrisine yönelik en önemli etkinlik olan ve Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği ev sahipliğinde düzenlenen “Agrievolution 5'inci Dünya Tarım Makineleri Zirvesi'ne tam destek geldi.

Erkunt, TÜYAP - TARMAKBİR işbirliğinde, İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşen zirvenin ana sponsorları arasında yer aldı.
Ar-ge ile ürünlerini geliştiren, çiftçinin hayatını kolaylaştıracak uzun soluklu çalışmalar yaparak, ürünlerinde uygulayan Erkunt Traktör, verdiği sponsorluk desteğiyle, Türkiye’de tarım ve mekanizasyonun gelişimine verdiği önemi bir kez daha gösterdi.
8 tip ve 90 farklı ürün gamına sahip olan Erkunt Traktör, zirve ile eş zamanlı başlayan fuarda 2016 yılına ait 2 yeni ürünün lansmanını da gerçekleştirdi.

Erkunt'un, değişen kabin içi tasarımı, çiftçinin sürüş konforunu arttırmak için geliştirdiği debriyajsız ileri-geri seçeneği ve daha birçok teknik özelliklerin uygulandığı 2016 model traktörleri, fuara katılan çiftçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı ve TARMAKBİR Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Erkunt Armağan, tarım zirvesinde yaptığı konuşmada, tarımdaki teknolojik gelişmenin günümüzde tamamen elektronik sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

TEKNOLOJİ TARIM İŞLETMECİLİĞİNİ YENİ BİR SEVİYEYE TAŞIR
Dünyada traktör üreten ilk ve tek kadın girişimci unvanına sahip olan Zeynep Erkunt Armağan, günümüzdeki hızlı teknolojik gelişmelerin tarım işletmeciliğini yeni bir seviyeye taşıdığını belirterek, “Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler tarımı ve tarım teknolojilerini de etkilemiş ve daha akıllı tarım ve makine sistemlerini ortaya çıkarmıştır. Dünya hızla elektroniğin nimetlerini tarım araçlarının, özellikle de traktörlerin üzerinde görmek ve yararlanmak istiyor. Biz kendi tasarımımızı kendimiz yapıyoruz, dolayısıyla literatürü ve dünyayı takip etmek, uygulanabilir her yeni düşünceyi proje haline getirmek zorundayız. Dolayısıyla gelecekte kullanımı hızla artacak olan kombine tarım makinalarının traktörlerimizle haberleşmesi ve traktörlerimiz tarafından en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak hidrolik ve elektronik alt yapının kurulması çalışmalarını başlattık” diye konuştu.
VERİMLİLİK İÇİN BİLGİSAYAR SİSTEMİ

Çiftçilerin verimliliklerini daha iyi hesaplayabilmeleri için tarım bilgisayarlarını kulllanmak için çalıştıklarını söyleyen Armağan, şöyle devam etti: “Araç üzerindeki çeşitli teknolojik cihazlar yardımıyla veri toplayan ve bunları faydalı bilgilere çevirerek onlara sunan tarım bilgisayarlarını traktörlerimize uygulama çalışmaları yapıyoruz. Bu sistemler sayesinde anlık toprak analizleri, günlük çalışma saatleri, işlenen arazi alanı harcanan yakıt miktarı, aracın anlık olarak bulunduğu konum ve çalışma değerleri gibi birçok bilgiye çiftlik sahiplerinin bilgisayarlarından, tablet ve telefonlarından ulaşabilmesini sağlayacağız. Ayrıca araç verimliliği ve tasarım konularında üniversiteler ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Konusunda uzman öğretim elemanlarıyla teknoloji geliştirme projeleri yürütüyoruz’

ERKUNT AR - GE MERKEZİ OLDU
Geçtiğimiz aralık ayında Sanayi Bakanlığı tarafından AR-GE Merkezi olarak kabul edilen Erkunt Traktör, her yıl cirosunun en az %2’sini AR-GE çalışmalarına ayırırken; yeni önemli projelerin eklenmesiyle bu oranı % 8’e yükseltti. Pazarın 3'üncü büyük oyuncusu konumundaki Erkunt, ürettiği traktörleri; verimli, tasarruflu, çiftçi dostu, üstün teknolojik özelliklerle donatmak için dünyadaki son teknolojik gelişmeleri
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv