Eroğlu, “Türkiye’de en büyük sorun antrenör sorunu”

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşiye Altınordu Futbol Kulübü Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu konuk oldu.

  • 0
  • 546
Eroğlu, “Türkiye’de en büyük sorun antrenör sorunu”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşiye Altınordu Futbol Kulübü Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu konuk oldu. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencileriyle buluşan Hüseyin Eroğlu deneyimlerini paylaştı.

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun olan Hüseyin Eroğlu teknik direktörlük kariyerine öğrencilik yıllarında başladığını söyledi. Öğrencilik yıllarında Çamdibigücü’nde futbola başlayan  ve Ege Bölgesi’nde  farklı  kulüplerde kariyerini sürdüren Eroğlu, futbola veda ettikten sonra antrenörlük kariyerine Bucaspor Futbol Akademisi’nde ilk adımı attığını söyledi. Altyapı antrenörlüğüyle kariyerine başlayan Eroğlu,  “Herkesin gözü yükseklerde ama bence bir şeylere altyapıdan başlamak daha önemli. Eğitiminize devam ederken kendinize bir yerlerde yer edinmeye çalışın. Kendinizi altyapıdan yetiştirir ve sabırlı olursanız yavaş yavaş A takıma yükselebilirsiniz” dedi.

“ALTYAPIDAN YETİŞEN OYUNCULARA ÖNEM VERİYORUM”
Profesyonel antrenörlük kariyerinin 5 sene önce Altınordu takımında başladığını belirten Hüseyin Eroğlu, altyapıdan yetişen oyunculara önem verdiğini söyledi. Sadece Türk oyunculardan kurulu bir takım çalıştırdığını ve Türkiye Futbol Federasyonu  1.Lig’de Play-off turunu averajla kaçırdıklarını vurgulayan Eroğlu,  “Altınordu gibi 5-10 takım daha olsa, Türk futbolunun çok daha iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Eroğlu,  “Türkiye’de en büyük sorun, antrenör sorunudur. Çalışmayı, emek vermeyi çok sevmiyoruz. Ama bunu değiştirecek olanlarda sizlersiniz. Antrenörlük eğitimi alıyorsunuz ve bu algıyı değiştirmek sizin elinizde” dedi.

Öğrencilere kulübü ve kendi adına ellerinden geldiğince destek verebileceklerini belirten Eroğlu,  “Ben sizlerin bu süreçlere dahil olmasını istiyorum. Bu noktada Altınordu’nun kapıları sizlere sonuna kadar açık. Bende elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya hazırım. Siz yeter ki isteyin ve çalışın” dedi.
Söyleşinin sonunda Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran tarafından çiçek takdim edilen Hüseyin Eroğlu, Altınordu Futbol Kulübünün formasını Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran’a hediye etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv