Ertan adına 17. buluşma

  • 0
  • 1.537
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,  Kültür Müdürlüğü bahçesindeki törende yaptığı konuşmada,  ödül alan Taner Cindoruk, Aydın Uysal ve Serap Telöz’ün yanı sıra tüm katılımcılara teşekkür etti. Tatı, yarışmanın ülke genelinde önemli şairleri buluşturmaya devam edeceğini de belirtirken, edebiyata ve Buca’ya büyük katkıları olan Ali Rıza Ertan’ın eşi Nuran Ertan ve çocuklarını kutladı.
Buca Lisesi ve Buca Eğitim Enstitüsü’nde edebiyat öğretmenliği ve öğretim üyeliği yapan Şair Ali Rıza Ertan’ın çok genç yaşta talihsiz biçimde bir gıda zehirlenmesi ile yitirildiğini anımsatan Jüri Üyelerinden Ahmet Günbaş, “Ali Rıza Ertan yaşasaydı bugün 68 yaşında olacaktı. Kim bilir bu döneme kadar ne önemli eserler verecekti. Ertan 4 kitap verdi. Ama büyük tasarıları vardı. Roman, tiyatro ve belki de mizah alanlarında önemli eserler verecekti.  Değerli şairimizi, 100. ölüm yıldönümünde andığımız Şair Eşref’e benzetiyorum” dedi.

Yazıcı’ya mesaj
Her yıl Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Kadri Sümer ve Halim Yazıcı ile birlikte bu yarışmanın jürisinde bulunduklarını da belirten Ahmet Günbaş, “Bu yıl ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevi nedeniyle tutuklanan Halim Yazıcı arkadaşımız aramızda olamadı. Biz kendisinin suçsuz olduğunu ve en kısa sürede aramızda olacağını biliyoruz” dedi.  

Ödül aldılar eserlerini okudular
Bu yıl Ali Rıza Ertan Şiir yarışmasında birinciliği “Narın Doruğuna Çıkar Beni” adlı dosyasıyla Taner Cindoruk aldı. Baraşı ödüllerini ise “İç Atlası” dosyasıyla Aydın Uysal, “İllaki Mavi” adlı dosyasıyla Serap Telöz aldı. Şairlere ödüllerini Buca Belediye Başkanı Ercan tatı, Başkan Yardımcısı Tayfun Emre, Fen İşleri Müdürü Ziya Çamsarılıoğlu ve Kültür Müdürü Sakine Akyüz verdi.  Buca Belediye Başkanı Tatı, Ertan’ın ailesine ve şairlere çiçek ve plaket takdim etti.

Ertan kimdir?
1944 yılında doğan ve 1979 yılında yaşamını yitiren Ali Rıza Ertan
İzmir'de aylık olarak yayımlanmış Dönemeç dergisinin kurucularındandı. İzmir Buca Lisesi'nde edebiyat öğretmeni ve Buca Eğitim Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1979 yılında 35 yaşında iken yaşamını yitirdi. Tüm şiirleri Kültür Bakanlığı tarafından Düşkırımı adlı kitapta Sedat Şanver tarafından toplandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv