Ertuğrul Başkanvekili

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu MHGF’nin 5’nci Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen üye dernek delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda Hüseyin Öztürk önümüzdeki üç yıl için tekrar başkan seçilirken İzmir ağırlığını gösterdi ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği Hayati Ertuğrul Başkanvekili seçildi.

  • 0
  • 1.006
Ertuğrul Başkanvekili
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) en büyük üyesi olan ve Türkiye genelinde 30 sektörel ve bölgesel derneği(Tekstil, hazır giyim, moda, deri ve deri konfeksiyon alanında 9 bin 300’ün üzerinde üye firmayı) temsil eden Moda ve Hazır Giyim Federasyonu MHGF’nin 5’nci Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen üye dernek delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda Hüseyin Öztürk önümüzdeki üç yıl için tekrar başkan seçilirken İzmir ağırlığını gösterdi ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği Hayati Ertuğrul Başkanvekili seçildi. (EGSD) adına Mukadder Özden ve S. Deniz Kuran da yönetim kurulunda yer aldı.

Hüseyin Öztürk, Türkiye’nin dört bir yanından genel kurula katılan üye dernek başkanları, delegelerin yanı sıra Federasyonun çözüm ortaklarına genel kurulda geçtiğimiz dönem yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Üreten, Türkiye’ye ihracat kültürünü getiren ve toplam ihracatın yüzde 20’sini, kadın istihdamının yaklaşık yüzde 60’ını gerçekleştiren bir sektörün çatı kuruluşu olduklarını dile getiren Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: Bir STK’nın mevcut durumunu değil, yaptıklarını anlatması gerektiğini inanıyoruz. Faaliyetlerimiz ile fark yaratmaya çalışıyoruz. Sektörel ya da sosyal içerikli olsun yaptığımız her etkinlikte insanlara yalnız olmadıklarını ve birlikte üretip, birlikte değer oluşturduğumuzu  gösteriyor, birlikte hareket etmemiz gerektiği mesajını veriyoruz” dedi.

İKİ İZMİRLİ KADIN YÖNETİMDE
Aynı zamanda TÜRKONFED Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Öztürk’ün başkanı olduğu  yeni yönetim kurulunda Mustafa Koltuksuz (DETGİS), Mukadder Özden (EGSD), Osman Ege (KYSD), Ufuk Muslu (MESİAD), Mehmet Haskaya (PENKON), Mustafa Balkuv (TRİSAD), Zafer Özbilge (İNSAD), Mukaddes Başkaya (DETGİS), Galip Koyuncu (HİGE-DER), S. Deniz Kuran (EGSD), Dilek Düzgün (MTB) ve Ragıp Aras (AGSD) yer aldı. Osman Sait Günteki (KYSD), Reis Reisoğlu (PENKON) ve Muin Altın (İNDER) ise denetleme kuruluna seçildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv