Erzurum, Türkiye'nin mihenk taşıdır

  • 0
  • 1.186
Yazı Boyutu:


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,Bayraklı Erzurum Dernekler Birliği Platformu tarafından Erzurum’un düşmanişgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı dolayısıyla düzenlenen geceye katıldı.Erzurum denilince akla kahramanlık, Cumhuriyet, Atatürk ve Türk bayrağı gibideğerlerin geldiğini hatırlatan başkan Karabağ, “Erzurum, Türkiye'nin mihenktaşıdır. Türkiye'nin Erzurumlular gibi bakış açısına ihtiyacı var” dedi.


Bayraklı Belediyesi havuz düğün salonundagerçekleştirilen geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıraİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir MilletvekiliAlaattin Yüksel de katıldı. 12 Erzurum derneğinin organizasyonuyla düzenlenenErzurum’un düşman işgalinden 96’ncı kurtuluş yılı etkinlikleri davullar,zurnalarla, halaylar ve aşık atışmalarıyla renkli görüntülere sahne oldu.


Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye BaşkanıHasan Karabağ, “Erzurum, Türkiye'nin mihenk taşıdır. İlk meclisin kurulmasıiçin ceplerinden para toplayan kahraman vatandaşlarımızın yaşadığı topraklardırErzurum. Ege bölgesinde en çok Erzurum etkinliği yapan belediye olduk. Buanlamda kendimi mutlu hissediyorum. Göreve gelince ilk önce ilçemize bir kızmisafirhanesi yaptık ve adını da Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nınsavunulmasında çalışarak adını tarihe yazdıran Türk kadını Nene Hatun koyduk.Erzurum denilince akla ilk gelen şeyler kahramanlık, Cumhuriyet, ulu önderAtatürk, Türk bayrağımız ve İstiklâl marşımız gelir. Bu anlamda Türkiye'nin deböyle bir Erzurum duruşu sergilemeye ihtiyacı var. Kurtuluş gecemizin hayırlaravesile olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.


“Dilerim bir daha işgaller olmaz”

Yerel seçimler öncesi vatandaşın hür iradesinesaygı duyduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluise, “İzmirli ne derse başımızın üstünde yeri var. İster oy verin istervermeyin başımızın üstünde yeriniz var. Bu önemli değil. Önemli olan, birlikolmak, beraber olmak, farklı görüşlerdeki herkese kucak açabilmektir. Dilerim,ülkemizin hiçbir yeri bir daha böyle işgale uğramaz. Kurtuluş günümüz kutluolsun” diye konuştu.


Gece, Erzurum bar ekibinin gösterisi ardındanTürk Halk Müziği sanatçısı Şükran Çelik'in sahne almasıyla devam etti.Erzurum’un yerel sanatçıları Rahim Sağlam ve İhsan Yavuzer'in karşılıklıatışmalarıyla renklenen etkinlikte başkan Hasan Karabağ da sanatçıyla birlikteşarkı söyledi, alkışlarla geceye eşlik etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv