ESBAŞ'dan çağrı

Toplam 430 çalışanı ile, yaklaşık 21 bin kişinin istihdam edildiği Ege Serbest Bölgesinde, çok farklı alanlarda hizmet veren ESBAŞ’ın tüm çalışanları aşılarını tamamladı. Pandemi başladığı andan itibaren, hizmet alanlarında hızla devreye aldığı önlemlerle Bölge içinde salgını kontrol altında tutmaya başaran ESBAŞ, çalışanlarının aşı konusunda gösterdiği duyarlılıkla da örnek oldu. ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, tam aşılanma oranına ulaşan şirketlerin bu durumlarını kamuoyuna duyurmasını ve sürecin farkındalık yaratacak bir kampanya şeklinde yönetilmesini önerdi.

  • 0
  • 414
ESBAŞ'dan çağrı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ticaret hacmi ve istihdam açısından Türkiye’nin en büyük serbest bölgesini yöneten ESBAŞ, 430 çalışanının tamamının aşılarını tamamladığını açıklayarak, tam aşılama oranına ulaşan tüm şirketlerin de bu durumlarını kamuoyuna açıklaması önerisinde bulundu.
 
Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Covid-19 aşılarının hastane ve aile hekimleri dışında da uygulanmaya başlaması ile birlikte, hızla harekete geçerek, Ege Serbest Bölgesi çalışanlarına sağlık hizmeti veren ESBAŞ OSGB’de de aşıları yapmaya başladıklarını hatırlatan Dr. Güler, bu konuda ülkede ilk harekete geçen sanayi bölgesi olduklarına dikkat çekti. Gelinen aşamada ESBAŞ’ın 430 çalışanının tamamının aşılarını yaptırdığını açıklayan Dr. Güler, “Biz bunu açıklamaktan gurur duyuyoruz. Bizim gibi tam aşılama oranına ulaşan şirketlerin de bu gelişmeyi kamuoyuna açıklamalarını öneriyoruz. Bu şekilde yeni bir kampanya başlatarak toplumda yeni bir duyarlılık oluşturabiliriz. Biz ESBAŞ olarak kendimizi sorumlu kurumsal vatandaşlar olarak kabul ediyor ve kendimizi düşündüğümüz kadar çevremizdeki insanları da düşünerek hareket ediyoruz” diye konuştu.
 
Aşılamanın yaygınlaşması için başından beri duyarlılık gösteren ve çalışanlarını bu yönde bilgilendirmeye çalışan bir firma olduklarını vurgulayan Dr. Güler, “İnsanlığı esir almış bir virüsle mücadeledeki en etkili araç olduğu için, Covid-19 aşısını olmak sadece bireyin kendi sağlığını ilgilendiren biri konu değildir. Aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Bu nedenle aşıya karşı yargıları olan kişileri doğru bilgilendirmek, onları yanlış duyumların etkisinde verdikleri kararları yeniden gözden geçirmeye yönlendirmek gerekiyor” dedi.
 
ESBAŞ, Duyarlılığı Etkili ve Sürekli Tanıtımla Sağlandı  
Dr. Faruk Güler, ESBAŞ olarak Türkiye’de aşılamanın başladığı andan itibaren, aşılarla ilgili güvenilir kaynaklardan verilen bilimsel verileri çalışanlarıyla sürekli paylaştıklarını ve Covid-19’la mücadelede aşılamanın gerekliliğini anlatan yazılı ve görsel materyallerle şirketlerinde güçlü bir duyarlılık oluşturduklarını söyledi. ESBAŞ’ın çalışanının sağlığını ve güvenliğini sağlamak için, iş sağlığı ve güvenliği standartlarını harfiyen uygulayan bir şirket olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk konusunda da son derece duyarlı bir kurumsal kimliğe sahip olduğunun altını çizen Dr. Güler, şöyle konuştu: “Aşı konusu hem çalışanlarımızın bireysel sağlığı, hem hizmet verdiğimiz Bölgedeki çalışanların sağlığı hem de genel olarak toplumsal sağlık konusunu ilgilendirdiği için bizim duyarsız kalamayacağımız bir konu oldu. Pandeminin başından beri Covid-19 virüsünün ne kadar tehlikeli olduğunu, hafife alınmaması gerektiğini ve korunmak için maske, mesafe, hijyen konusunda taviz verilmemesi gerektiğini işleyen sayısız tanıtım materyali hazırladık. Tüm iletişim olanaklarımızı bu konuda seferber ettik ve başından itibaren ESBAŞ’lıların Covid-19 konusunda hassas olmalarını sağladık. Sonra aşılar devreye girdi ve bu kez bu illetten kurtulmak için aşılamanın gerekliliğini, bireysel sağlık kadar toplumsal sağlık için de bunun şart olduğunu işledik. ESBAŞ’ta her zaman son derece özgür ortamda yürütülen bir iletişim vardır. Şirketimizde sadece bir konuya ilişkin sorumluluk üstlenmeyi değil, genel olarak iyi bir vatandaş olmanın, iyi bir insan olmanın gerektirdiği tüm sorumlulukları üstlenmeyi savunan bir anlayışa sahibiz. Doğru bildiğimiz yolda hep beraber hareket ediyoruz. Aşı olmanın da doğru bir tercih olduğunu anlattık ve hiçbir arkadaşımızı mecbur etmeden, müeyyide uygulamadan yüzde 100 aşılama oranına ulaşmış olduk.”
 
Tüm Kuruluşlar Sorumluluk Üstlenmeli 
Dr. Faruk Güler, Türkiye’de toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşılama oranlarının istenilen seviyeye ulaşmamış olmasının, eğitim, sağlık ve ekonomik açıdan riskleri yeniden arttırmaya başladığını vurgulayarak, “ESBAŞ’lıların aşı konusunda gösterdiği duyarlılık, pandeminin başından beri bilimsel verileri işleyen sayısız tanıtıcı ve bilgilendirici çalışmalar sayesinde geliştirildi. En son, tüm çalışanlarımızın katılımı ile CEO İletişim Toplantısı düzenledik ve orada ‘en zor dönemi birlikte atlatmış olsak da, sorunun tam olarak üstesinden gelmek için halen güçlü bir dayanışma içinde olmanın gerekliliğini, işimize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin önemini vurguladık. Doğru iletişim için tüm yöntemleri kullandık, kullanıyoruz. Bu konuda bizim kadar yoğun tanıtım yapan başka çok az şirket vardır. Yanlış bilgiye karşı doğru bilginin gücünü kullanmak gerekiyor. Sanayi bölgeleri başta olmak üzere çalışma hayatında yer alan herkesin aşı konusunda doğru bilgilendirilmesine yönelik etkili çalışmalara ihtiyaç var. Tüm kurum ve kuruluşların sorumluluk üstlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv