ESBAŞ’ta yeni tesis

Dondurma seri üretim makinaları imalatında küresel pazarın en güçlü oyuncusu olan Danimarka merkezli Gram Equipment firması, Ege Serbest Bölgesindeki yeni tesisinin açılışını yaptı.

  • 0
  • 1.127
ESBAŞ’ta yeni tesis
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dondurma seri üretim makinaları imalatında küresel pazarın en güçlü oyuncusu olan Danimarka merkezli Gram Equipment firması, Ege Serbest Bölgesindeki yeni tesisinin açılışını yaptı. Global pazardaki yüzde 34’lük payıyla sektöründe lider durumda olan Gram Equipment, 1 milyon dolar yatırımla hizmete aldığı yeni tesisle birlikte yıl sonunda yüzde 45 oranında büyüme hedefliyor.  Yeni tesisle birlikte firmanın çalışan sayısı 110 kişiye çıkmış oldu.
 
Firmanın Ege Serbest Bölgesindeki yeni üretim tesisinde düzenlenen açılış törenine Danimarka Ankara Büyükelçisi Danny Annan,  Ege Serbest Bölge Müdürü Mevlüde Şenay Satoğlu, Sanayi ve Teknoloji İzmir İl Müdürü Engin Bişar, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, Gram Equipment Yürütme Kurulu Başkanı Tom Wrensted,  Gram Equipment Türkiye Genel Müdürü Özgür Seyhan ile çok sayıda davetli ve firma çalışanları katıldı.
 
Törende konuşan Gram Equipment Yürütme Kurulu Başkanı Tom Wrensted, pandemi döneminde böylesi bir tesisi açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şirketin 2020’de daha da güçlenerek tarihindeki en büyük performansı gösterdiğini vurgulayan Wrensted, Korona pandemisine rağmen 2021 de yeni bir rekor kıracaklarını belirterek, “Son 2 yıldır çok büyük bir atılım gerçekleştirdik ve başarılı bir şekilde yol alıyoruz. 2023 stratejimizi oluşturduk. Buna göre iddialı bir büyüme hedefimiz var. Gram Türkiye’nin de önümüzdeki yıllarda kapasite açısından büyümesine ihtiyaç olacaktır” ifadelerini kullandı.
  
Gram Equipment Türkiye Genel Müdürü Özgür Seyhan da, dondurma makinaları üretiminde dünya pazarının yüzde 34’lik bir kısmını elinde bulunduran şirketlerinin önümüzdeki yıllarda kapasitesini arttırarak, büyüme rakamlarını üst seviyelere çıkaracağını aktardı.  Seyhan, “2021 yılı sonunda yüzde 45’lik bir büyüme bekliyoruz. Şirketimizin teknolojisi, inovasyonu, nitelikli istihdamı ve yüksek katma değerli yerli malı üretimi ile sektörde 2020 itibariyle sadece yüzde 4’lük bir paya sahip olan makine imalat sanayisinin öncüsü olmayı planlıyoruz” dedi.
 
Gram Equipment Türkiye’nin şu anda 20'den fazla farklı tipte ve müşteriye özel tasarlanmış makine imal edebildiğini vurgulayan Seyhan, şunları söyledi: “ Orta hız makinelerinin tamamını yerel ekipleri ile tasarlamakta, üretmekte, test etmekte ve devreye almaktayız. Dondurma makinelerinin ana girdisi olan paslanmaz parçaları ekseriyetle yerel tedarikçilerden temin etmekteyiz. Kuruluşumuzdan bu yana 49 ülkeye, 400'den fazla münferit makine, 42 adet tam hat, 31 adet kısmi hat üretimini gerçekleştirdik.”
 
Danimarka Ankara Büyükelçisi Danny Annan ise, yeni tesisin Danimarka ve Türkiye’yi daha da yakınlaştıracağını belirterek, iki ülke arasında 2 milyar dolar seviyesinde istikrarlı süren ikili ticaretin artmasını istediklerini vurgulayarak, “ Bu yılın ilk 5 ayında muazzam bir büyüme yaşadık ve yüzde 12,6’lık bir artış yaşandı. Türkiye’nin Danimarka’ya yaptığı ihracatta ise yüzde 25’lik bir artış sağlandı. Daha önce böyle bir şey hiç görmemiştik. Bu daha bir başlangıç. Önümüzdeki ay ve yıllarda iki ülke arasında çok iyi fırsatlar ortaya çıkacaktır” dedi.   
 
“BİZİ GURURLANDIRDI” 
ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Gram Equipment’in 2015 yılından itibaren ESBAŞ’ta faaliyette bulunduğunu hatırlattı ve açılışı yapılan tesisin toplam 6 bin 844 metrekarelik bir alanı kapsadığı bilgisini verdi. Dr. Faruk Güler, şunları söyledi. “Gram Equipment 120 yıllık bir makine üretim şirketi olarak dünyada başarılı işlere imza atıyor. Ayrıca bu yıl için yüzde 45’lik büyümeyi hedeflemek ve bu başarıyı dünya geneline yaymak da imrenilecek bir konu. Böylesi bir şirketi Türkiye’ye, İzmir’e getirmek ve 110 kişiye istihdam sağlamak bizleri gururlandırdı” dedi. Sadece istihdam değil işin ticaret boyutunun da önemli olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Güler, yapılan ihracatın da Türkiye’ye döviz kazandırdığını vurguladı.  Ege Serbest Bölge Müdürü Mevlüde Şenay Satoğlu da, Gram Equipment firmasının son derece önemli üretimler yaptığını belirterek, firmanın yeni yatırımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv