Eşitlik eylem planı uygulansın

Bucalı kadınlar “Kadına Yönelik Şiddet” söyleşisinde bir araya geldi, sorunları ortaya koyup, çözüm önerilerini tartıştı.

  • 0
  • 397
Eşitlik eylem planı uygulansın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bucalı kadınlar “Kadına Yönelik Şiddet” söyleşisinde bir araya geldi, sorunları ortaya koyup, çözüm önerilerini tartıştı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Avukat Pelin Erda, kadına yönelik şiddet olaylarının özünde toplumda eşit olmayan rol dağılımının yattığını vurgularken, eşitlik eylem planının acilen uygulanması gerektiğini söyledi.

Buca Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin düzenlediği söyleşi dizisinin bu haftaki konusu “ Kadına Yönelik Şiddet”, konuğu ise Avukat Pelin Erda’ydı. Hayatın her alanında özellikle kadınların yaşadığı gerek ruhsal, gerekse bedensel şiddet olayları hakkında bilinçlenmek ve mücadele alanında çözüm önerileri geliştirmek isteyen Bucalı kadınlar söyleşiye yoğun ilgi gösterdi.

Şiddetin kaynağında güç ilişkisi olduğuna dikkat çeken Avukat Pelin Erda, “Toplumsal cinsiyet, cinsiyete dayalı işbölümü, eşitsizliğin sonuçları, şiddet ve eşitlik anlayışı” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplum olarak önce cinsiyetler üzerinde bakış açısının değiştirilerek kadın erkek arasında eşit olmayan rol dağılımının düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Erda, “Şiddet gören kadına karşı toplumda hakim olan ‘mutlaka bir şey yapmıştır’ söyleminden bir an önce vazgeçmeli ve kadınlarımıza sahip çıkmalıyız. Şiddet, devlet politikası ile çözümlenmeli. Tüm siyasi
partiler, kurum ve kuruluşlar birlikte harekete geçmek zorunda, ayrıca şiddeti besleyen diğer unsurlara da dikkat çekmeliyiz. Eşitlik eylem planının uygulamalıyız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv