Eski dostlar buluştu

  • 0
  • 889
Yazı Boyutu:

İzmir Doğal Yaşam Parkı, bu kez göz yaşartan bir buluşmaya sahne oldu. Pak Bahadır ile Begümcan’a 28 yıl bakıcılık yaptıktan sonra emekli olan Bahattin Öztanman’ın yıllar sonra parka yaptığı ziyarette duygusal anlar yaşandı. Eski bakıcısının sesini duyan Begümcan, çıkardığı sesler ve hareketlerle müthiş bir sevgi gösterisi yaptı. Oğlu gibi gördüğü Pak Bahadır’ın mezarını da ziyaret eden Öztanman, parktan ayrılırken baba fil Winner’a “Kızım Begümcan ve torunum İzmir’e iyi bak” nasihatı verdi. 

Hayatının 28 yılını fillere adayan 65 yaşındaki Bahattin Öztanman’ın yaşam öyküsü filmleri aratmıyor. Genç bir delikanlıyken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kaynakçı olarak işe başlayan Öztanman’ın hayatı, İzmir’in simgelerinden fil Pak Bahadır’ın kırdığı kapıyı onarmak için geldiği Kültürpark içindeki hayvanat bahçesinde değişti. Bakıcıları dahil hiçbir tamircinin kapıyı tamir etmesine izin vermeyen Pak Bahadır’ı kaynak ustasının ikna ediş şekli, park yöneticilerinin dikkatinden kaçmadı. O günden sonra Pak Bahadır kapıyı tekrar tekrar kırdı, Öztanman yeniden gelip tamir etti. İkili arasında zamanla gelişen bağa şahit olan park yöneticileri, Öztanman’a hayatı boyunca hayalini kurduğu ve geri çeviremeyeceği teklifte bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nde kaynakçı olarak çalışan Öztanman, artık Pak Bahadır’ın bakıcısıydı… Bahadır’a arkadaş olarak getirilen Begümcan ile birlikte mutluluğu bir kat daha artan Öztanman, tesadüf üzerine başladığı fil bakıcılığı görevini 28 yıl aralıksız sürdürdü. 

Fillere “fısıldayan” adam
Çocukları gibi gördüğü Pak Bahadır ve Begümcan ile arasındaki bağ defalarca gazete ve televizyonlara haber olan Öztanman, 1992 yılında emekli oldu. Ancak yokluğunda fillerin iştahının kesilmesi üzerine tekrar iş başı yaptı; bir 10 yıl daha Pak Bahadır ve Begümcan’a bakıcı oldu. Öztanman, artık sağlığı fil bakıcılığına izin vermeyince üzülerek de olsa görevini bırakmak zorunda kaldı. “Hayatımın en kötü günüydü” diye anlattığı ayrılık gününden sonra, canından çok sevdiği fillerinin sorun yaşamaması için görevini oğlu Serkan Öztanman’a bıraktı. 

“Onlar da benim çocuğum”
Bugün artık yürümekte zorlanan Bahattin Usta’nın yıllar sonra Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret etmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Pak Bahadır’ın mezarı başında anıları canlanan Öztanman, gözyaşları içinde Bahadır’ı son nefesine kadar unutmayacağını söyledi.

Daha sonra fil barınaklarının önüne gelen Öztanman’ın sesini duyan Begümcan’ın heyecanı hareketlerine yansıdı. Çıkardığı seslerle adeta eski bakıcısına duyduğu özlemi dile getiren Begümcam, ailesiyle birlikte Öztanman’ın yanına gelerek sevgisini gösterdi. Öztanman’ın ağzında tuttuğu elmayı Begümcan’ın hortumuyla alıp yemesi görenleri şaşkına çevirdi. Bir süre özlem gideren Begümcan ile eski bakıcısı arasındaki sevgi bağına tanık olan park çalışanları ve ziyaretçiler, bu tablodan çok etkilendi. “Torunum” dediği yavru fil İzmir’i bol bol seven Öztanman, parktan ayrılırken baba fil Winner’a da “kızıma ve torunuma iyi bak” nasihatı vermeyi ihmal etmedi. 

Doğal Yaşam Parkı’nda çok mutlular
Doğal Yaşam Parkı’nı kente kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Öztanman, “28 yıl fillere baktım, Kültürpark içindeki hayvanat bahçesiyle burası arasında çok fark var. Filler burada özgürce dolaşıyor ve çok mutlular. Onları mutlu görmek beni de mutlu etti. İzmir ve Begümcan ile birlikte 3 çocuğum, 3 torunum var. Hiçbir zaman onları evlatlarımdan ayırmadım. Şimdi oğlum yadigarlarıma bakıyor. Vasiyetim Begümcan ve İzmir’e iyi bakmasıdır” diye konuştu. 

Baba mesleği
Babasının görevi boyunca hiç izin yapmadan çalıştığı için kendisinin de hayvanat bahçesinde büyüdüğünü anlatan Serkan Öztanman ise ailecek 40 yıldır fil bakıcılığı yaptıklarını belirterek, “Herhalde babadan oğula fil bakıcılığı görevi geçen bizden başka kimse yoktur. Babam her zaman hayvanları çok sevmemi ve onlardan korkmamamı öğütlerdi. Şimdi onun layıkıyla yaptığı görevi ben sürdürmeye çalışıyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv