Esnaf Teşekkürü

  • 0
  • 702
Yazı Boyutu:

AliağaKüçük Sanayi Sitesi’nin 11 yıllık çilesini, altyapı çalışmalarıyla bitirenAliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a Ahilik Haftasında esnaftan teşekkürgeldi.   AhilikKültürü Haftası ve Esnaf Bayramı, İzmir’in Aliağa ilçesinde İzmir Esnaf OdalarıBirliği’nin hazırladığı programla kutlanıyor. Kutlama programı kapsamındaAliağa Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafın katılımıyla kahvaltı düzenlendi.Kahvaltının ardından İzmir Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ZekeriyaMutlu ve İzmir Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy beraberindeki Birlikyöneticileri ve Oda Başkanları Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayravve Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ı ziyaret etti. Daha sonra heyet AliağaMerkezindeki Çarşı Esnafıyla esnafla buluştu. Son olarak TÜPRAŞ Aliağa HalkEğitimi Merkezi’nde Şed Kuşatma töreni gerçekleştirildi.   

SANAYİ SİTESİ ESNAFIMUTLU
AhilikKültürü Haftası kapsamında Aliağa Küçük Sanayi Sitesi adeta bayram yerinedöndü. İzmir Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu,CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir ValiYardımcısı Cengizhan Aksoy, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa BelediyeBaşkan vekili Münir Nurettin Bayrav, Aliağa Esnaf Sanatkârlar Odası BaşkanıHüseyin Ekren, Aliağa Şoförler Odası Başkanı Erdinç Şen, Aliağa Ticaret OdasıBaşkanı Adnan Saka, diğer Oda başkanları, siyasi parti temsilcileri sanayisitesinde esnaf ile kahvaltıda buluştu. AliağaKaymakamı Bayram Yılmaz, İESOB Başkanı Mutlu, Aliağa Esnaf Sanatkârlar OdasıBaşkanı Hüseyin Ekren ile İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Kahvaltıdayaptıkları konuşmalarda, Ahilik kültürünün öneminden söz ederek, SanayiSitesi’nin altyapısını yapan Aliağa belediyesi ve İzmir BüyükşehirBelediyesi’ne teşekkür etti. Sanayi Sitesi esnafı da yazın tozdan, kışınçamurdan kurtaran altyapı çalışmaları nedeniyle Belediyeye teşekkür etti. 

SUSAM: BİRAZ DA DÖNÜPESNAFA, KÜÇÜK İŞLETMELERE BAKIN

Hükümeteve yerel yönetimlere seslenen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, büyük sanayikuruluşlarının yanında küçük esnaf sanatkârın da Aliağa’ya birlikte varolduğunu ifade ederek, “Hep büyüklere bakmayın. Biraz da dönüp esnafa, küçükişletmelere bakın. Aliağa, bunun için en önemli ilçelerden biri. Aliağa’daTürkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları da vardır, sanayi çarşıları da vardır.Tercih nereden olmalıdır? Birini birine tercih değil, birbirini bütünleştirerekyaşatma mantığında olmalıyız” dedi. 

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİBAYRAV: AVM’LERE GEÇİT VERMİYORUZ

ValiYardımcısı Cengizhan Aksoy ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu başkanlığındakiBirlik Yöneticileri ile Oda Başkanları, Aliağa Belediye Başkan vekili Münir NurettinBayrav’ı makamında ziyaret ederek esnafa katkı ve desteklerinden dolayıteşekkür plaketi verdi.Ziyarettenduyduğu Memnuniyeti diler getiren Bayrav, Aliağa’da AVM ve büyük alışverişmerkezlerine geçit vermemek için mücadele ettiklerini kaydetti. Küçük esnafıkorumak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Bayrav, “Aliağa Belediyesiolarak çalışmalarımızda her zaman halkımız, esnafımızla birlikte, katılımcı biranlayışla hizmet üretiyoruz. Sanayi Sitesi’nin altyapısını tamamlayarak hemoradaki esnafımızı hem de müşterisi olan halkımızı rahatlattık. İzmir Caddemizibir çarşıya dönüştürecek projemiz hazır. Yerleşik, küçük esnafımızı AVM’lerekarşı korumak için elimizden geleni yapıyoruz.” Dedi.Aliağabelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un esnafa her fırsatta destek olduğunu ifadeeden Bayrav, 2009’da göreve geldiklerinde Sanayi Sitesi esnafının ciddi altyapısorunları ile karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, “Başkan Ömer Turgut Oğuzile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun azmi ve kararlılığı ilebirlikte sorunları çözdük. Sayın Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ediyoruz” dedi. 

ESNAF BİRLİK BAŞKANIMUTLU: BAŞKAN OĞUZ’A ESNAFA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İzmirEsnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu da AliağaBelediyesi’nin Ahilik haftası kutlamalarına büyük katkı sunduğunu belirterekkutlama komitesi adına teşekkür etti. Mutlu, “Bugüne kadar, Aliağa Belediyesiolarak, Aliağa’daki esnaf ve sanatkârların her türlü sorununa göstermişolduğunuz güler yüzlü, sıcak yaklaşım ve çözüm için yapmış olduğunuz yaklaşımiçin Başkanımız Sayın Ömer Turgut Oğuz’a ve Aliağa Belediyesi’ne teşekkürediyorum” dedi. 

ALİAĞA ÇARŞI ESNAFI İLEBULUŞTULAR

AhilikKültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında kutlama komitesi Aliağa Çarşıesnafını ziyaret ederek karanfil dağıttı. İzmir Caddesi esnafına ait dükkânlaratek tek giren Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Aliağa kaymakamı Bayram Yılmaz,Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayrav,  İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve beraberindekiheyet esnafa bol kazanç diledi. Samimi sohbetlerin yaşandığı Ziyaretlerdeesnafın memnuniyeti dikkati çekerken, ziyaret sonrası TÜPRAŞ Aliağa HalkEğitimi Merkezi’nde Şed Kuşatma töreni gerçekleştirildi.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv