Esnafa Yapılandırma Müjdesi Sevinç Yarattı

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin açıkladığı esnaf kredilerinde yapılandırma kararının sevinç verici olduğunu belirtti.

  • 0
  • 772
Esnafa Yapılandırma Müjdesi Sevinç Yarattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin açıkladığı esnaf kredilerinde yapılandırma kararının sevinç verici olduğunu belirtti.

Ekonomik krizlerin en çok küçük esnafı etkilediğini fakat ticaret hayatında hareketliliğin devamı için küçük işletmelerin vazgeçilmez olduğunu belirten Yöndem, “Bu bağlamda sayın Bakan Tüfenkci’nin açıkladığı yapılandırma müjdesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ekonomik hayattaki varlıklarını sürdürebilmek adına krediler kullanan ve bu kredileri ödemekte zorlanan esnafların desteklenmesi, kepenklerin kapanmasını engelleyecek önemli bir adım. Esnafa destek, ekonomiye can verir. Fakat küçük ve orta ölçekli işletmelere devlet desteklerinin sürmesi büyük önem taşıyor” dedi.

200 bin esnaf yararlanacak
Uygulamadan 200 binin üzerinde esnafın yararlanmasının beklenildiğini hatırlatan Yöndem, “Bu esnaflara gerek defaten ödemelerde sağlanacak faizsiz geri ödeme kolaylığı, gerekse uygun koşullarla yapılandırma fırsatı sağlanmasını rahatlatıcı adımlar olarak görmek lazım fakat bunlar kesin çözümler değil. Destek ve teşviklerin kapsamının genişletilmesi, miktarların da artması gerekiyor. Ancak bu şekilde esnaflarımız da yatırımlarını büyüterek ekonomik anlamda daha etkin roller üstlenebilir” diye konuştu.

Kararın içeriği
Bakan Tüfenkci’nin Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinde (TESKOMB) düzenlenen basın toplantısında açıkladığı yapılandırma kararı, 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkârları kapsıyor. 29 Eylül 2017 tarihinden önce başvuran esnafların yararlanabileceği yapılandırma fırsatı kapsamında, borç tutarını defaten ödemek isteyen esnaflar faizsiz, 12 ay taksitle ödemek isteyen esnaflar yüzde 8 faizle, 24 ay taksitle ödeyecek esnaflar ise yüzde 12 faizle ödeme şansı elde edecek. 15 Temmuz Şehit ve Gazileri ile 1 ve 2’nci derece yakınlarının asıl alacak tutarını oluşturan borçlarına ise hiçbir faiz hesabı yapılmadan 48 aya kadar taksitlendirme yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv