EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Ajans’ı Tebrik Etti

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında üniversite haberlerinin yayınlandığı gazetelerin toplam tiraj, erişim, reklam eşdeğeri ve haber sayılarında 2017 yılında zirvede yer aldı.

  • 0
  • 456
EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Ajans’ı Tebrik Etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında üniversite haberlerinin yayınlandığı gazetelerin toplam tiraj, erişim, reklam eşdeğeri ve haber sayılarında 2017 yılında zirvede yer aldı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin haber merkezi olarak görev yapan Ege Ajans’ı ziyaret ederek, bu başarıdan dolayı çalışanları tebrik etti.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Ajans’ta uygulama yapan öğrencilerle de haberin doğasına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Ege Ajans’ın Ege Üniversitesi ile ilgili haberleri, buluşları,  araştırmaları, bilimsel başarıları, kamuoyu ile doğru ve eksiksiz paylaştığını, bu görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Ajans başarısını medya camiasına kanıtlayan bir biriminiz.  Ürettiği haberleri İzmir’e, Ege Bölgesi’ne ve Türkiye geneline servis yapıyor. Habercilik alanında İzmir’de ve bölgede edindiği yeri gün geçtikçe pekiştiriyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Dilek Takımcı, öğrenci odaklı ve amatör bir ruhla yürütülen çalışmaların başarılı sonuçlara ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Budak’ın desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Ege Ajans Haber Merkezi Müdürü Uzman Levent Konuş ise “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.  Ege Ajans, üniversitenin haberlerini medyaya sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için yoğun çaba göstermeye, bilimsel bilginin yayılması, paylaşılması, halka sunulması konusunda hassas davranmaya devam edecek” diye konuştu.

Ege Üniversitesi 2017’yi, Türkiye’nin tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında yapılan sırlamada zirvede tamamladı. Ege Üniversitesi erişim kategorisinde 1 milyar 916 milyon 741 bin 211 ile Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında birinci sıraya yerleşti. Medya Takip Merkezi İnterpress’in verilere göre, Ege Üniversitesi, Türkiye’nin tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında tiraj da ikinci oldu. Ege Ajans tarafından 2017 yılında medyaya 1500 haber geçildi. Ege Üniversitesi basılı gazete ve dergilerde toplamda 15 bin 633 habere konu oldu. İnternet medyasında ise 66 bin haber yer aldı. Ege Üniversitesi internet medyası, görüntü haber,  basılı gazete ve dergilerde toplamda 83 bin 125 habere konu oldu. Ege Bölgesi üniversiteleri arasında açık ara liderliğini sürdürdü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv