EXPO 2020 İZMİR’İN ÜRETEN KADINLARI

  • 0
  • 621
Yazı Boyutu:

İzmir’in Konak İlçesi’nde faaliyet gösteren ve Cumhuriyet Halk Partisi eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen “EXPO 2020 İzmir’in Üreten Kadınları” projesi, hem İzmirli kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırarak ekonomik hayatta yer almalarını sağlıyor hem de EXPO 2020’ye aday olan İzmir’in görselleri ile farkındalık yaratıyor.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçesi’nin Proje Çalışma Grubu eğitmen üyeleri Mali Müşavir Coşkun Keskiner ve Sözer Yıldırım, Avukat Nilay Kökkılınç, Proje Uzmanı Çağrı Gruşçu ve Fatma Aytül Çağlar, İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek olarak farkındalık yaratmak ve İzmirli kadınlara ekonomik katkı sağlamak maksadıyla bir proje yürütüyor. Projenin danışmanlığını CHP Parti Okulu Eğitmeni Belgin İpekoğlu üstleniyor.
 
EXPO 2020 İzmir’in Üreten Kadınları adını taşıyan proje İzmirli kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak, beceri kazandırmak, ekonomik hayatta yer almalarını ve kent değerlerine sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla EXPO 2020 ve İzmir logolu çeşitli ürünlerin üretilerek stantlarda satışa sunulmasını sağlıyor. Hem yerli hem yabancı misafirlerin ziyaret ettiği Alsancak Sevgi Yolu’nda bulunan vagon stantlarda satışa sunulan İzmir temalı ürünler yılbaşı konseptiyle de ilgi çekiyor.
 
İki ay süren proje, Konak Belediyesi’nin Agora, Basmane ve Saadet Mirci Semt Merkezleri’nde el sanatları üretimi yapan kadınların İzmir’in görsellerini minyatür, nazar boncuğu ve keçelere işleyip hediyelik eşyalar üreterek kadınlara sosyoekonomik açıdan katkı sağlamayı hedefliyor. Projenin tüm İzmir’de sürdürülebilir hale gelmesini beklediklerini belirten CHP Proje Grubu üyeleri, artık üreten kadınların da İzmir turizminin pazar payından artı değer alarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları gerektiğini ve bu konuda bir model oluşturmak için katkı koymaya çalıştıklarını ifade ettiler. Projede ayrıca seminer faaliyetleriyle hem halkın hem de üretici kadınların EXPO 2020 hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayarak EXPO’nun İzmir’e kazandıracakları ile ilgili farkındalık yaratılıyor.
 
CHP Konak İlçesi Proje Çalışma Grubu Üyeleri destek ve katkılarından ötürü Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederken tüm İzmirlileri Alsancak Sevgi Yolu’nda bulunan hem yılbaşı konsepti hem de İzmir görsellerini içeren el emeği hediyelik ürünlerin satışa sunulduğu stantlara davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv