Eyleme milletvekili desteği

  • 0
  • 1.784
Yazı Boyutu:

Karaburun'un Karareis Bölgesi'ndeki Tuzla ve Dikenci Koylarındaki balık çiftlikleri kitlesel eylemle protesto edildi.Bölgedeki duyarlı vatandaşların eylemine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'da destek verdi.

Eylemde konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Nisan ayında İzmir’e gelen TBMM Çevre Komisyonu üyelerine, özellikle komisyonun AKP’li başkanına bölgede yaşanan sorunları yöre halkıyla birlikte anlatma fırsatı bulduklarını,tarihi bir görevle karşı karşıya olduklarını bunun da gençlere ve çocuklarımıza temiz bir deniz bırakmak olduğunu söyledi.Karaburun yarımadasının bir süredir kuşatma altında ve talanla karşı karşıya bulunduğunu ve bu durumun sadece denizle ilgili olmadığını belirtti. Ayrıca “Mermer ocakları, balık çiftlikleri, rüzgar enerjisi üretmek adı altında köy meralarının istila edilmesi gibi bir talanla karşı karşıyayız" dedi.

Meclis'in açılmasıyla birlikte konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyacağına söz verdi. Milletvekili Çam, vatandaşlardan da eylemlerini Ankara’ya taşımalarını isteyerek, “Birlikte mücadele verirsek çözülmeyecek sorun yok. Meclis, 1 Ekim’de açılacak. Sizden isteğim bu haklı mücadelenizi Meclis bahçesinde kuracağınız çadırda da sürdürmenizdir. Gününü birlikte kararlaştıralım, bir otobüsle Ankara’ya gelin, gerekirse meclis bahçesinde çadır kurup, pankart asarak mücadelemizi verelim” dedi.

Kendilerinin temiz enerjiye karşı olmadıklarını belirten Musa Çam”Biz o rüzgar güllerinin getirilip köyün içine yapılıp o köylünün yok edilmesine karşıyız. Zeytinlerimizin yok edilmesine karşıyız” dedi.

Daha sonra Küçükbahçe Köyü ile Parlak Köyü, Badem Bükü'nde yaşayan köylüler ile sohbet ederek, balık çiftlikleri konusundaki şikayetlerini dinledi.Yaylaköy'de inşası bulunan Rüzgar Enerji Santrali temelini Köy Muhtarı Yusuf Arıcı ile yerinde inceledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv