EZZİByeni dönemin ilk Yönetim Kurulu toplantısı’nı Ayvalık’ta gerçekleştirdi.

  • 0
  • 495
Yazı Boyutu:

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), yenidönemin ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Ayvalık’ta gerçekleştirdi.   Ayvalık Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda,zeytin tarımının, sanayisinin ve ihracatının bir arada ele alınması gerektiğiniifade eden EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, zeytin üreticilerininsıkıntılarını yerinde görmek ve üretim yapılan bölgeleri tanımak içintoplantılarını zeytin üretiminin yapıldığı bölgelerde yapacaklarını dilegetirdi

 

Sektörün bir arada olmasından dolayı duydukları memnuniyetiifade eden Gürkan Renklidağ, “Zeytin üretimi yapılan bölgelerimizdekiüreticilerin, tüccarların, sanayicilerin ve ihracatçı firmaların bir arayageleceği toplantıların ilkini şu an Ayvalık’ta yapıyoruz. Bu toplantınınbenzerlerini sektörümüzde önemli yeri olan Akhisar, Gaziantep, Aydın, Bursagibi yerlerde de yapmayı düşünüyoruz. Sektörümüzün tüm bileşenlerinin bir aradaolmasını çok önemsiyoruz, ancak üretici, tüccar, sanayici ve ihracatçınınberaber hareket etmesiyle tüm sektörün sorunlarını çözebileceğimize inanıyoruz”dedi.  

 

Toplantıya katılan Ayvalık Ticaret Odası üyesi firmatemsilcilerinin “Ayvalık Zeytinyağı” coğrafi işaretinin tanıtılması konusundaişbirliği talebi ve 2014/2015 sezonu rekolte çalışmaları ile ilgili sorularınıyanıtlayan EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, toplantıda Ege Zeytinve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nun çalışmaları ile ilgiliolarak katılımcılara bilgi verdi. Ayvalık  Ticaret Odası Başkanı İbrahimKantarcı’nın, EZZİB yönetim kurulunu Ekim ayı sonunda gerçekleştirilmesiplanlanan 10. Ayvalık Hasat Şenliği etkinliğine ilişkin davetine de olumluyanıt verildi.

 

Renklidağ,”Zeytinyağına verilen prim, ayçiçek ve kanolayağlarına verilen primin karşısında ciddi bir haksızlıkla karşı karşıya” 

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği BaşkanıGürkan Renklidağ düzenlenen toplantıda, zeytinyağına verilen primin ayçiçeği vekanola yağları karşısında ciddi bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığınıbelirtti.  Konuyu detaylandıranRenklidağ, “Ayçiçeği hammaddesine 30 kuruş, ayçiçeği yağa döndüğünde kilosuna80 kuruş veriliyor. Kanola yağının hammaddesine 40 kuruş prim veriliyor. Budurum, yağa döndüğünde kilogramına 1 lira prime dönüşüyor. Kanola yağınınkilosu 2,5 lira, ayçiçeği yağının kilosu ise 2,8 liradır. Bunlara verilen primoranım incelediğinizde ise 5,5 kiloluk zeytinyağına 70 kuruş prim verildiğinigörüyoruz. Zeytinyağına verilen prim, ayçiçek ve kanola yağları karşısında çokciddi bir haksızlıkla karşı karşıyadır. Ayrıca, yemeklik zeytine de mutlakaprim verilmesi gerekir. Bu konu ile ilgili olarak hazırladığımız dosyayı 23Mayıs tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda düzenlenen“Zeytin-Zeytinyağı Sektörünün Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu toplantıdakonuyu yetkililere aktardık. Yine Yönetim Kurulu olarak Ekonomi Bakanlığı'nı daen kısa sürede ziyaret ederek, raporlarımızı ileteceğiz ve zeytin sektörünün sorunlarınınçözümlenmesi için birlikte, sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek sözlerinisonlandırdı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv