Fayton keyfi

  • 0
  • 1.271
Fayton keyfi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in simgelerinden biri haline gelen faytonlar, yenigüzergahında görücüye çıktı. 1. Kordon’un ardından tarihi akslar veKültürpark’ı içinde de nal sesleri yankılanmaya başladı.

 

İki yıl önceki çalışmalarıyla Kordon’da fayton keyfine yenibir soluk getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ile Konak Pierarasında hizmet veren ve turistler tarafından büyük ilgi gören faytonlarıngüzergahını genişletme kararı almıştı. 29 Haziran 2014 tarihi itibariyle ulaşımkonusunda da düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununun çözümeulaşmasının ardından  İzmir’in önemli simgelerinden biri olanfaytonların güzergahını da genişletti. 1 Ağustos 2014 Cuma günündenitibaren Vasıf Çınar, Plevne Bulvarı, Talatpaşa Caddesi, Şair Eşref Bulvarı,Kültürpark (Enternasyonel İzmir Fuarı süreci hariç) ve çevresi, Basmane Meydanıve çevresi, Ayavukla Kilisesi, Oteller Sokağı, Agora, Kemeraltı ve çevresiniiçine alacak şekilde güzergahı genişletilen faytonlar, şehir trafiğiniengellemeden caddelerde farklı bir hava estirmeye başladı.

 

Önce kordon sefası sonra tarihi tur

Alsancak Limanı’na kurvaziyerlerle gelen turistler, faytonlaönce Kordon’da deniz havasının tadını çıkarıp ardından Kültüpark içindeağaçların altında yolculuklarına devam ediyor. Agora ve Kemeraltı turundansonra Saat Kulesi önünde çekilen fotoğraflarla gezi ölümsüzleştiriliyor.

İletişim becerisi, kurum içi davranış biçimi, öfke yönetimi,duygu kontrolü ve konuşma becerisi eğitimi alan faytoncular, giydikleri özelkıyafetleriyle de turistlerden tam not alıyor. 

 

Turistler çok beğendi

İzmir’e Belçika’dan gemi turu ile gelen Japon aile, birşehri ilk defa fayton ile gezmenin tadına İzmir’de baktıklarını söylerken;“İzmir çok güzel bir şehir. Havası gibi insanları da sıcakkanlı. Böyle biruygulama ile şehir turu yapmak çok keyifli” dedi. İtalyan bir aile ise ilkfayton deneyimlerini İzmir’de yaşadıklarını belirterek böyle bir deneyiminkesinlikle yaşanması gerektiğini vurguladı.

 

Faytonlar Akhisar, atlar Avusturya’dan

İki yıl önce İzmir’in simgesi faytonları kente yakışanmodern bir görünüme kavuşturmak için kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren İzmirBüyükşehir Belediyesi, Avusturya’dan getirilen  Haflinger cinsiatlara koşulan ve Manisa’nın Akhisar ilçesinde üretilen Victoria Klasiktarzındaki 12 adet körüklü faytonu Temmuz 2012’de hizmete almıştı. Özel eğitimalan sürücüler ise uzun kollu, İspanyol model, hakim yakalı bir gömlek; yanlarıkırmızı biyeli siyah renk pantolon ve yelek, kösele tabanlı, sivri burun,yuvarlak ökçeli ayakkabı giyiyor ve siyah şapka (London model) takıyor.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv