Fazla oyuncaklar LÖSEV’e…

  • 0
  • 941
Yazı Boyutu:

BornovaKüçük Şeyler Anaokulu öğrencileri aldıkları “Suflörsüz Eğitim”in hakkınıveriyorlar. Öğrenciler LÖSEV ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği birokuldaki akranları için oyuncak topluyorlar. Öğrenciler Sosyal SorumlulukProjeleri kapsamında başlattıkları kampanya ile oluşturdukları “Oyuncak Kutusu”ndakullanmadıkları oyuncakları biriktirdikten sonra elden geçirerek gereksinimiolanlara dağıtacaklar…  

Kampanyayabaşlatan öğrenciler öncelikle kendilerinin kullanmadıkları, ya da küçük onarımagereksinim duyan oyuncaklarını kendi elleriyle yaptıkları ve süsledikleri“Oyuncak Kutusu”nda biriktirmeye başladılar. Evlerindekilerin yanı sıra kapıkomşusu arkadaşlarından da aldıkları oyuncakları biriktiren öğrenciler Ekim ayısonuna doğru bunları her sınıftaki öğrenciler boş zamanlarında eldengeçirecekler. Onarım gerektirenler onarılacak, boyanması gerekenler boyanacak.Kendi dünyalarına uygun olarak oyuncaklara eklemelerde yapacaklar. Bu eldengeçen ve kullanılır duruma getirilen oyuncaklar hediye paketi yapılacak… Hazırdurumdaki oyuncaklar LÖSEV’de tedavi gören hasta arkadaşlarına ve Milli EğitimMüdürlüğü’nün belirlediği bir okuldaki akranlarına verilecek. 

Konuyailişkin bilgi veren Okul Müdürü Emel Ergüven öğrencilerin zaman zamankendilerine yönelttikleri “Eski ya da bozulan oyuncaklarımızı ne yapabiliriz”sorularından hareketle böyle bir kampanyanın kendiliğinden başladığını ve bununhem okul hem öğrenciler açısından Sosyal Sorumluluk Projesi olduğunu söyledi.Kampanyanın öğrencilere “Geri dönüşüm”, “Yardım bilinci”, “Eksikliklerintamamlanması”, “Yenilemek” gibi konularda beceri ve bilgi kazandıracağınıkaydeden Ergüven, “Öğrencilerimizin önümüzdeki günlerde Sosyal SorumlulukProjeleri kapsamında sürpriz kampanyaları gelecek. Bunlar da kamu oyu ilepaylaşılacak” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv