“Feast” ev sahipliğinde Tarla Günleri başladı

  • 0
  • 1.459
Yazı Boyutu:

Dondurulmuş gıda sektörünün öncü ve yenilikçimarkası “Feast”, Türkiye’nin açık alanda düzenlenen ilk uygulamalı tarım fuarıolan Tarla Günleri’ne 22-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında İzmir Torbalı’daki150.000 metrekarelik tarlalarında ev sahipliği yapıyor
 
Türkiye’nin açık alanda düzenlenen ilk uygulamalıtarım fuarı olma özelliğine sahip Tarla Günleri’nin5’incisi dondurulmuş gıda sektörünün öncü ve yenilikçi markası “Feast”in evsahipliğinde 22 Mayıs 2014, Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı. Fuarınaçılışına üst düzey protokol ve tarım sektörünün önde gelen oyuncuları baştaolmak üzere çok sayıda davetli katıldı. 

22-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında İzmirTorbalı’daki Feast’in 150.000 metrekarelik tarlalarında gerçekleşecek fuara yurtiçive yurtdışından 40.000’i aşkın ziyaretçinin katılımı bekleniyor. Fuar, 150’yiaşkın firmaya ev sahipliği yapıyor.

Erdoğan Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey yaptığıkonuşmada, çiftçilere tohum, gübre ve zirai ilaççeşidi arasından doğru seçimi yapma imkanı sunan Tarla Günleri Fuarı’nın gıdagüvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti ve bir Özgörkey Gıda markasıolan Feast’in bu fuara ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyetidile getirdi.

Bugün, Türkiye tarım sektörünün dünyada önemli bir konuma ulaştığınıbelirten Murat Özgörkey, Türkiye’nintarımsal ekonomisinin 2013 yılı hasılasının 116 milyar TL seviyesine eriştiğinive Türkiye’de tarım ürünleri toplam ihracatının ise 15 milyar doları aştığınıaçıkladı.

Tüm bu yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, AB sürecinde bulunanTürkiye’de ve dünya genelinde aynı zamanda tarımla ilgili birçok probleminyaşandığına dikkat çeken Özgörkeysözlerine şöyle devam etti: “Dünyada ekili arazilerin gittikçe daralması vegelişen nüfus artışının etkisiyle gıda kaynakları azalıyor. Özellikle tarımürünlerinde talebin karşılanmasında zorluklar yaşanıyor. Özgörkey Gıda olarakinsan sağlığını gözeten teknolojilerle ‘Güvenilir Gıda ve Sürdürülebilir Tarım’ıana misyonumuz olarak belirledik. İşte bu nedenle bu zamana kadar olduğu gibibundan sonra da ziraat faaliyetlerimiz kapsamında ekimden hasada kadar herkonuda çiftçimizin yanında olacağız. Verimliliği artıracak modern uygulamalarıçiftçilerimizle paylaşmaya ve onlara her açıdan destek olmaya devam edeceğiz. Herzamanki gibi bölgeye ve sektöre değer katma yönündeki rolümüzü sürdürerek36.000 dekar ekimi ile 1000 çiftçimiz ve ailelerinin istihdamına katkısağlamayı sürdüreceğiz”   

4 kıtada 20’den fazlaya ülkeye Feast ürünleri satılıyor
ÖzgörkeyGıda Genel Müdürü Mustafa Bedük ise yaptığı açıklamada, Feast markasıyla 2013yılında 100 milyon ABD dolarının üzerinde ciroya ulaştıklarını, iç piyasada evdışı tüketimin lideri ve perakende pazarının agresif oyuncusu olduklarınısöyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında dış ticarette üstlendiklerirol ile önemli bir yere sahip olduklarını belirten Bedük, Feast markası adı altında 4 kıtada 20’den fazla ülkeyeihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. 
 
 
Devam etmekte olan 100milyon avro yatırım, 800 kişiye istihdam
Kurulduğu günden bu yana Özgörkey Gıda’nın 100 milyon avroyatırım yaptığını ve bu yatırımların devam ettiğini belirten Bedük, gıda grubundayaklaşık 800 çalışana istihdam sağladıklarını, dondurulmuş gıda hammadde temini için ise geçen yıl 1000 sözleşmeli çiftçiyle 36.000 dekararazide üretim yaparak bu anlamda Türkiye gıda sektörünün önemli istihdamsağlayan kuruluşlarından biri olduklarını sözlerine ekledi. Bedük, Atakey’in kurulumuyla birlikteekilen arazi miktarının yaklaşık iki kat arttığını belirtti.
 

Feast, yüzde 30payla ev dışı tüketimde lider
Mustafa Bedük, Feast markasının 2014 yılında da aynı hızla büyümeye devamedeceğini söyledi ve “Önemlimüşterilerimiz arasında Burger King, Popeyes, Ikea, Domino’s Pizza, KFC, D-reamGrup gibi önemli markalar ve Türkiye’nin önde gelen hotel, cafe ve restaurantzincirlerine hizmet veriyoruz. MarkamızFeast, Türkiye ev dışı tüketimkanalında yaklaşık yüzde 30 pazar payı ile lider konumunda, 2009 yılında girişyaptığımız perakende kanalında ise patates, sebze, unlu ve kaplamalı ürüngruplarında agresif oyuncu olarak yer almaya devam ediyor. Perakende kanalında Migros, Carrefour,Kiler Mağazaları, Kipa, Real Hipermarketleri, Metro, BTT gibi ulusal zincirmarketler ve bölgesel güç olan seçkin yerel zincir marketlerde yine Feastmarkası ile tüketicilerimize buluşmaya devam ediyoruz. Son iki yıldırizlediğimiz strateji ile perakende kanalında daha hızlı büyümeyi hedefliyoruz.2013 yılında bir önceki yıla perakende satışlarımızda yüzde 40’ın üzerindecirosal artış gerçekleştirdik. Satışlar ve beraberinde pazar payında yaşananartışımızın etkisi ile şu anda pazarın en hızlı büyüyen markasıyız”  dedi. 


2012 yılındadondurulmuş pasta kategorisine giriş yaptıklarını açıklayan Bedük, bu doğrultuda Cake Studio ileşirket evliliği gerçekleştirdiklerini ve Feast’in şu anda perakende kanalındakipasta kategorisinde de lider konumda olduğuna dikkat çekti.
 

Hedef, kendi tohumunu kendi üretmek
Hedeflerinin iç pazarın açık ara lider oyuncusuolmakla birlikte global rekabette daha üstün konuma geçip bölgesel güç olarakTürk tarım ürünlerinde bayrağı taşıyan marka olmak olduğunu açıklayan Bedük şunları söyledi: “2016 yılında yurt dışınabağımlı olmayan, kendi tohumunu üreten bir firma olmayı hedefliyoruz.Faaliyetlerimizi bu doğrultuda planlıyor ve yürütüyoruz”  


Tarlasında fabrikası olan Türkiye’deki tek marka biziz
Özgörkey Gıda Genel Müdürü Mustafa Bedük, Feast paketindekiseçilmiş tüm ürünleri yetiştiren çiftçiden, tohumuna her şeyin Feastkontrolünde ve yönetiminde geliştiğinin altını çizdi. Bedük, “Çalıştığımız çiftçileri sadece bir tedarikçi değil,Özgörkey Ailesi’nin birer üyesi olarak görüyoruz. Tarlasında fabrikasıolan Türkiye’deki tek marka biziz. Yani bezelyemiz, fasülyemiz, enginarımız… toplandıktansonra kısa sürede bize ulaşıyor, tazeliği kaybolmuyor. Sebze-meyvedeki vitaminoranı hasat sonrası bekleme süresi ile ters orantılı. Hasat sonrası beklemesüresi uzadıkça sebze-meyve içindeki besin değerleri de düşüyor. Feast olarak sebzeve meyveleri dondurarak besin değerlerinin kaybolmasını engelliyoruz. İyi tarımuygulamalarını desteklerken, beslenme için de ideal ürünler sunuyoruz. Örnekvermek gerekirse, ‘Feast Bezelye’nin fabrikaya ulaşması, işlenmesi ve pakete girmesisadece ama sadece 1-2 saat içerisinde gerçekleşiyor” dedi.
 

Dondurulmuş gıda tüketimi kişi başı ABD’de 50 kg, Türkiye’de3 kg
ABD’de kişi başı dondurulmuş gıda tüketiminin yaklaşık 50 kg,AB ülkelerinde ise 25 kg’ın üzerinde seyrettiğini söyleyen Bedük, Türkiye’de bu rakamın 3 kg seviyesini aştığını açıkladı. Türkiyepazarının yüzde 45’inin kentleşmenin yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nden, yüzde24’ünün Ege Bölgesi’nden ve yüzde 31’inin ise diğer bölgelerden oluştuğunavurgu yapan Bedük, Toplu tüketimkanalının toplam pazar büyüklüğünün yaklaşık 200 bin ton ve 600 milyon TL büyüklüğündeolduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. MustafaBedük, “Perakende kanalının yaklaşık400 milyon TL değeri ve 70 bin ton büyüklüğünü aştığı ölçümleniyor. 2002yılından bugüne perakende pazarının yıllık ortalama bütünleşik büyüme oranı yüzde25 seviyesinde gerçekleşti” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv