Felsefenin duayeni Konak’a misafir oldu

  • 0
  • 1.093
Felsefenin duayeni Konak’a misafir oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın davetini kırmayarakİzmir’e gelen çağımızın en önemli felsefecilerinden Prof. Dr. İoanna Kuçuradi,Türkiye’deki tüm belediye çalışanlarına insan hakları ve etik konularındahizmet içi eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.
 
 
Türkiye’nin önde gelen filozoflarından Prof. Dr. İoannaKuçuradi Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldi. HacettepeÜniversitesi Felsefe Bölümü'nü kuran ve aynı zamanda Dünya FelsefecileriFederasyonu Başkanlığına seçilmiş ilk Türk ve ilk kadın olan Kuçuradi, KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş’ın davetini kırmayarak geldiği Konak’ta önce insanhakları, etik ve insan felsefesi konularında mini bir seminer verdi, ardındanİzmir’in kalbi konumundaki ilçeyi karış karış gezdi.

PERSONEL EĞİTİLMELİ

Basmane Semt Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye bürokratları ve Konak KentKonseyi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Belediye hizmetlerinin duyulanihtiyaçlara değil, mevcut ihtiyaçlar dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğinidile getiren Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, kamu hizmeti sunan yerel yönetimlerinhalka hizmet etme noktasında çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Sonyıllarda şiddetin ve uyuşturucu kullanımının arttığına da dikkat çeken Kuçuradi,belediyelere de bu suçların önlenmesinde görev düştüğünü söyledi. Hayatageçirilecek sosyal projelerin yanı sıra verilecek eğitimlerin de öneminedeğinen Kuçuradi, “Belediyeler ilgili müdürlükleri ile bu suç unsurlarınımercek altına almalıdır. Tabi bu mücadelelere başlamadan öncelikle bu konulardaçalışanlar gerekli eğitimlerden geçirilerek, uzman hale getirilmelidir.Personel, etik ve insan hakları konusunda eğitim almış, donanımlı olmalı ki;bilinçli bir müdahalede bulunabilsinler” dedi.

KONAK’I KARIŞ KARIŞ GEZDİ

 Konak BelediyeBaşkanı Sema Pekdaş insan hakları, etik ve insan felsefesi konularında dünyanınsayılı isimleri arasında yer alan Kuçuradi’yi bilgilerinden faydalanmak üzereİzmir’e davet ettiklerini belirtti. Kuçuradi’nin bir konuşmasında dilegetirdiği, “İnsan haklarının bu ülkede yerleşmesi için kamunun insan haklarınıuygulaması lazım, insan hakları kamu görevlilerinin işidir” sözünden çoketkilendiğini anlatan Başkan Pekdaş, yerel yönetimlerde görev alan kişilerininsan hakları kavramını iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Pekdaş, “Yerelyönetimlerin tüm birimlerinin insan hakları, etik ve insan felsefesikonularında eğitim alması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle Prof. Dr. İoannaKuçuradi hocamızı ilçemize davet ettik. Kendisi bizi kırmayarak bugün bizimleoldu. Onun görüşleri doğrultusunda biz de personelimize eğitimler vereceğiz”dedi. Konuşmaların ardından belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri veKonak Kent Konseyi üyelerinin sorularını yanıtlayan Kuçuradi, daha sonra semt turuyaptı. Geziye Gültepe’den başlayan Kuçuradi, sırasıyla Agora kazı alanı,Kadifekale, Konak Pier, Kemeraltı ve Kordon’u gezdi.

İOANNA KUÇURADİ KİMDİR?

4 Ekim 1936'da, İstanbul'da dünyaya geldi. 1954'te ZapyonKız Lisesini, 1959'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. 1965'tedoktora derecesini aldı. 1965-1968 arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndegörev yaptı. 1970'te doçent, 1978'de de profesör oldu. Boston'da yapılan birtoplantı sonucu Dünya Felsefe Federasyonları Başkanlığı'na seçildi. Bu göreveseçilen ilk Türk ve ilk kadındır. 2001 yılında Dünya Felsefe Kongresi'ninTürkiye'de yapılmasını sağladı. 1969'da Hacettepe Üniversitesi FelsefeBölümü'nü kurdu ve 2003 yılında emekli oluncaya dek bölümün başkanlığını yaptı.1997'den beri aynı üniversitenin İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama veAraştırma Merkezi'nin müdürü ve bu merkezin bünyesinde kurulan UNESCOkürsüsünün sahibidir. Ayrıca Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv