Festivalin geliri Soma'ya

  • 0
  • 497
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi tarafından bu yıl 13’ncü kez düzenlenen Çiçek Festivali buruk birtörenle açıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve beraberindekileraçılışta siyah kurdele kesti. Başkan Akpınar “Buradaki çiçekleri, Soma’dayaşamını yitiren maden şehitlerimizin cennet bahçesine gönderiyorum” dedi.Çiçek üreticileri de festival gelirinin bir kısmını maden faciası yaşayanailelere göndereceklerini söyledi.  

SİYAH KURDELE KESİLDİ
KarşıyakaBelediyesi tarafından düzenlenen ve 16- 19 Mayıs tarihlerinde açık kalacak olanKarşıyaka Çiçek Festivali, buruk bir açılış töreni ile başladı. Törene BaşkanHüseyin Mutlu Akpınar, CHP Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir, belediye meclisüyeleri, bürokratlar, çiçek üreticileri ve satıcılar ile vatandaşlar katıldı.Tüm konser ve eğlence etkinliklerinin iptal edildiği festival çerçevesindesadece çiçek satışlarının sürdürüleceği belirtildi. 

ÇİÇEKLER CENNET BAHÇESİNE
Soma’dayaşanan maden faciasının ardından tüm eğlence ve konser programlarını iptalettiklerini açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ÇiçekFestivali’nden elde edilecek gelirin bir kısmının da yaşamını yitirenmadencilerin ailelerine teslim edileceğini söyledi. Akpınar “İki gün boyuncaSoma ve Kınık’ta faciayı yaşayan ailelerle birlikte olduk. Acılarını paylaşmayaçalıştık. Bu çiçekleri, maden şehitlerimizin cennet bahçelerine gönderiyorum.Böylesine üzücü olayları tekrar yaşamamayı umut ediyorum. Bu yaşananlar aslakader değildir. Önlemleri alınmalıdır” dedi. 

“AİLELERE DESTEK OLACAĞIZ”
Çiçeküreticileri ve satıcılar adına konuşan Karşıyaka Çiçekçiler Derneği BaşkanYardımcısı Selçuk Gökkurt ise çiçek ve fidan satışlarından elde edilecekgelirin bir kısmını Soma’ya yardım amaçlı göndereceklerini açıkladı. Gökkurt“Ülkede yas varken festival yapamazdık. Tüm katılımcıların getirdiği çiçekler,Soma’da yaşamını yitiren madenci kardeşlerimize gitsin. Kendi çapımızda neyapabiliriz diye konuştuğumuzda, Soma şehitlerinin ailelerine destek olmakararı aldık. Çorbada biraz da bizim tuzumuz olursa ne mutlu bize” diyekonuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv