Fillerin Şansı

  • 0
  • 819
Yazı Boyutu:

Agora Semt Merkezikursiyerleri ürettikleri hediyelik eşyalar sayesinde para kazanarak bütçelerinekatkıda bulunuyor. 

KonakBelediyesi’nin 15 semt merkezinden biri olan Agora Semt Merkezi bir diğeradıyla Sevgi Evleri öğrencileri üretimlerini paraya dönüştürüyor. Dikiş nakışınyanı sıra keçeden yapılan hediyelik eşya üreten kadınlar birbirinden şık tasarımlarısatışa sunarak para  kazanıyor, ailebütçesine destek oluyor.

Bir yıl içinde 28 bin lira kazandılar
Ençok bereketin, bolluğun, şansın simgesi olan fil ve nar yapıp satışını yapankadınlar düzenli olarak para kazanıyor. Tüm malzemelerin Konak Belediyesitarafından verildiğini söyleyen Agora Semt Merkezi Sorumlusu Ruhsar Özdemir,2010 yılı sonunda merkezin hizmet vermeye başladığını,    2011 yılından bu yana da kursiyerlerin keçeile yapılan ürünleri satarak para kazandıklarını  söyledi. Fillerin çok beğenildiğini veçeşitli kurumlardan toplu siparişler aldıklarını belirten Özdemir,“Kadınlarımızın el emekleri her geçen gün biraz daha tanındı ve sevildi.Üstelik çok uygun fiyata satıyoruz. Elde edilen gelir kursiyerlerepaylaştırılıyor. Hemen her ay ellerine 200-250 lira civarında bir para geçiyor”diye konuştu. Özdemir, Aralık ayında yılbaşı nedeniyle 3 bin 130 liralık satışyaptıklarını ve bu paranın 16 kursiyer arasında paylaştırıldığını sözlerineekledi. Özdemir,  2013 yılı içinde toplam28 bin liralık satış yapıldığının altını çizerek, “Ev kadınlarımızın kendiharçlıklarını çıkarıyor olmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

3 yılda 54 bin fil ürettiler

Evhalkını mutlu etmenin yolunun ev hanımlarını mutlu etmekten geçtiğini herfırsatta dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Agoralıkadınlarımız kendilerine sunulan fırsatı çok iyi değerlendirdi. 4 yıl önceçıkılan yolda çok başarılı oldular. Özellikle keçe ile yapılan hediyelikeşyalara çok rağbet var. Belediye adına ben de bu fillerden satın alıpetkinliklerimizde, yurtiçi ve yurtdışından ziyarete gelen konuklarımıza hediyeediyorum. Onların başarısı beni de mutlu ediyor” diye konuştu. Başkan Tartan,2011-2012 ve 2013 yıllarında toplam 54 bin 240 fil üretildiğini ve satışından79 bin 180 lira gelir elde ettiklerine dikkat çekti.  Tartan, bu tutarın 59 bin 863 lirasınınkursiyerlere dağıtıldığını geriye kalan parayla da malzeme alındığını kaydetti.Kursiyerler,Alsancak Dominik Caddesi ve Sevgi Yolu’nda bulunan satış vagonları, kermeslerve fuarlarda sevgi evlerinde üretilen hediyelik eşyaları satışa sunma fırsatıbuluyor. 


NE DEDİLER
FERİHA BİROĞLU(Ev hanımı 56):
Kurs açıldığı ilk günden bu yana Agora Semt Merkezi’ne geliyorum. Dikiş nakış,keçe işi hepsini burada öğrendik. Hem terapi oluyor hem para kazanıyoruz hem deyeni dostluklar kuruyoruz. İlk başlarda az kazanıyorduk ama giderek kazancımızarttı ortalama 250 lira kazanıyoruz ve şimdi bazı faturalarımı bu kazancımlaödüyorum.

BEDİA ÖNOĞLU (Ev hanımı 42):

Evimizinbütçesine ciddi katkı sağlamaya başladık. Bir günde iki takım fil ya da naryapıyoruz. Başka ürünlerimiz de var ama en çok şans fili ve bereket narlarıtercih ediliyor. Bu filler bize de şans getirdi diyebilirim. Başkan Tartan’ateşekkür ederiz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv