Finali Ahıska Türkleri yaptı

  • 0
  • 546
Finali Ahıska Türkleri yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seferihisar Kültürler Buluşması, Ahıska ve KafkasTürkleri’nin ev sahipliğini üstlendiği final gecesiyle tamamlandı.  

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleribeşinci kez buluştu. 6 gün boyunca Seferihisar Kapalı Pazaryeri bayram yerinedöndü. Her dernek stant açtı, yöresel yemeklerini, zenginliklerini sergiledi.Sırasıyla Yozgatlılar, Afyonkarahisarlılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular,Karadenizliler, Takatlılar ve Ahıska ve Kafkas Türkleri birer geceye evsahipliği yaptı. 

18 Eylül Perşembe gecesi gerçekleşen etkinliğin son gecesindeAhıska ve Kafkas Türkleri yöresel lezzetleri Ahıska Mantısı, Pisi, Kete veFeselli yemeklerini geceye katılanlara ikram etti. 

Seferihisar Ahıska ve Kafkas Türkleri Dernek Başkanı CavitSıcakyüz, geceye katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında; “5 yıldır kardeşçe,dostça etkinliğimiz devam ediyor. Bu işe öncülük eden Belediye Başkanımız TunçSoyer’e minnettarız” dedi. 

Seferihisar Belediyesi Başkan Vekili Gürhan Özata; “ Tümderneklerimize bu güzel etkinliğe verdikleri destek ve emekleri için çok teşekkürediyoruz. Uzun yıllar sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde bu etkinlikleri hepbirlikte yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Dernek Başkanı Cavit Sıcakyüz geceye katılan Kaymakam ResulÇelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer adına Başkan Vekili Gürhan Özata, CumhuriyetBaşsavcısı Ahmet Gedikoğlu, İzmir Ahıska Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Ağarve dernek başkanlarına plaket ve hediyeler verdi.

Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği’nin gecesi,  OzanMert Kişi, Folkor Ekibi Kafkas Oyunları, Erdal Baydar, Namık Kemal ve EnginErdoğan konserleriyle tamamlandı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Arşiv