Foçalı Balıkçı Sanat Sokağı'nda

  • 0
  • 1.092
Foçalı Balıkçı Sanat Sokağı'nda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fotoğraf Sanatçısı Haluk Erdik’in fotoğraflarından oluşan‘Foçalı Balıkçı’ isimli belgesel fotoğraf sergisi, Foça Sanat Sokağı’ndasanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına; KaymakamNiyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü YunusÇakmak, belediye meclis üyeleri, Foçalı balıkçılar ve sanatseverler katıldı.  Başkan Gökhan Demirağ, Haluk Erdik’e, sergi anısına teşekkürplaketi verdi.

Başkan Demirağ, sergi açılışına katılanlara hitaben yaptığıkonuşmada; ‘‘Çok kıymetli bir sanat eseri ile karşı karşıyayız. Benimde beraberçalışmaktan dolayı mutluluk duyduğum,  çok değerli Haluk kardeşimizinsergisiyle başbaşayız. O çok kıymetli bir insan, fotoğrafçılık konusundayıllarca beraber çalıştık. Onun, devam edecek süreçte profesyonel anlamda çokiyi işler çıkaracağına inanıyorum. Kendisine, bundan sonraki kişisel ve meslekiyaşamında başarılar diliyorum. Hepinize geldiğiniz için, destek verdiğiniz içinteşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde, böylesi güzel ambiyansları yaratacağımızve sanatı ön plana çıkaracağımız projelerde sizlerle buluşmak üzere diyorum.’’dedi.

Haluk Erdik, ‘‘Bir Foçalı olarak, Foça’da yaşayanbalıkçıları konu edinen bir sergi açmaktan dolayı mutluyum. Sergi, siyah-beyazve çoğunlukla renkli, belgesel bir yaklaşımla çekilmiş 33 fotoğraftan oluşuyor.Balıkçılık mesleği, gerçekten güç koşulları olan bir meslek. Bu sergininkahramanları,  Foçalı Balıkçılar’dır. Destekleri için, Belediye BaşkanımızGökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘‘Foçalı Balıkçı’’ fotoğraf sergisi, 8 Ağustos Cuma akşamınadek, 20.00-24.00 saatleri arasında görülebilecek.  

 

Haluk Erdik

22 Mayıs 1976 tarihinde İzmir'de doğdu.

1997 yılında, Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu RadyoTelevizyon Yayıncılığı Bölümü’ne girdi ve buradaki öğrenimine iki yıl süreyledevam etti. TRT Ankara Televizyonu Belgesel Programlar Müdürlüğü’nde stajyaptı.

1999 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel SanatlarFakültesi Fotoğraf Bölümü'ne girdi ve 2003 yılında mezun oldu. Öğrenim süresiboyunca bir fotoğraf stüdyosunda çalıştı, Fotoğraf Bölümü tarafından düzenlenenkarma fotoğraf sergilerine katıldı.

2004 yılında, TRT İzmir Televizyonu için çekilen“Tenedos’tan Bozcaada’ya” isimli Belgesel Filmi için fotoğrafçı olarak çalıştı.2005 yılında İzmir’de düzenlenen, “Universiade” İzmir Yaz OlimpiyatOyunları’nda Resmi Fotoğrafçı olarak görev yaptı.

Temmuz 2007 tarihinden bugüne, Foça Belediyesi Halklaİlişkiler Birimi’ne bağlı Basın Bürosu’nda çalışmaya devam etmektedir.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv