Foodex katlanarak büyüyecek

  • 0
  • 1.006
Foodex katlanarak büyüyecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

FOODEX 2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuar’ı büyük başarıyla tamamlandı. Organizasyon öncesinde fuarın katlanarak büyüyeceği yorumlarını yapan Gıda ve Gıda Teknolojileri sektörünün duayenleri haklı çıktı. FOODEX hedefleri katılımcı bazında yüzde 50 ziyaretçi hedefinde ise yüzde 30 artış kaydetti. Çok sayıdaki mesleki kurumla işbirliği yaparak organizasyonu gerçekleştiren Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, ilki gerçekleşen fuarın beklentilerin çok üzerinde ilgiyle karşılaşmasının organizasyon hedeflerini büyüttüğünü vurguladı.
 
 
Dünyanın önemli gıda başkentlerinden biri olan İzmir’de düzenlenen FOODEX 2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuar’ı 4 gün süreyle sektörün nabzını tuttu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Ahmet Güldal başta olmak üzere çok sayıda oda, birlik, kooperatif ve derneğin başkan ve yöneticileri organizasyonun İzmir uluslararası Fuar Alanı’ndaki açılışına katıldı. Açılışta konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "İzmir demek fuar demek. Önümüzdeki süreçte İzmir'in Paris Gıda Fuarı ile yarışmasını istiyoruz" dedi. Vali Toprak, "Kentimiz ürettiği değerler ve yapılan ihracatın içeriğiyle önemli bir noktaya gelmiştir. Gıda fuarının düzenlenmesi kentimizdeki önemli bir eksiği gidermiş oldu. İzmir, kaliteli ve güvenli ürünler üretiyor. Yeni sulama projelerinin devreye girmesiyle verimlilik daha da artacak"şeklinde konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, İzmir'in fuarlar kenti olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti,"Yıllar önce başlattığımız ihtisas fuarcılığına bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Bu fuarın, yakın bir gelecekte yeni fuar alanın bile dar geleceği bir fuar olacağına inanıyorum. Gelecek firmalara yer bulmakta bile zorlanacağımız, yeni bir MARBLE veya gelinlik fuarı olacağına inanıyorum." Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından başlayan kutlama pastası kesimleri organizasyon sonuna kadar devam etti.
 
Down Sendromu Derneği, Sevgi Tohumları Eğitim Okulu Down Sendromlu öğrencilerinin “Yemek Şovunu”  büyük beğeni topladı. “Bilinçli Gıda Tüketimi” sempozyumu farklı yaklaşımları ortaya koydu. Sektörün önde gelen kurumlarının işbirliğinde  düzenlenen “Süt Sektörü Vizyonu” paneli  büyük ilgi gördü. Türk-İran İş adamları Zirvesinde iki ülke arasındaki gıda işbirliğini yükseltecek atılımlar gündeme taşındı. Fuarın önemli bölümlerinden biri de İzmir Aşçılar Derneği’nin düzenlediği yemek yarışması oldu. Fuar alanının 2 no'lu sergi salonunda oluşturulan özel bölümde yapıldı. Dört gün süreyle beş yıldızlı otel ve restoranların aşçıları hünerlerini sergiledi. Kapp Ege Mutfağı Yemekleri Bireysel, Kapp Ege Ekipler, Genç Aşçılar, Üniversite Öğrencileri Ekip, Üniversite Öğrencileri Bireysel, Liseliler Ekip ve Bireysel dallarında bilgi ve becerilerini ortaya koydular. Tatlı bir rekabetin yaşandığı yarışmada jüri üyeleri, değerlendirme yapmakta zorlandı. Fuarın son günü yapılan ödül töreninde konuşan Dernek Başkanı Polat, “Bu faaliyetlerin tümü, ekip ruhunun yaşatılması ve üyelerimizin dayanışması sayesinde güç bulmaktadır. Mesleki profesyonelliğimizi Türk mutfağının güzellikleriyle harmanlama şansı bulduğumuz derneğimiz, FOODEX kapsamında önemli bir faaliyete daha başarıyla imza atmıştır. Bunun gururunu yaşıyoruz. Bu yarışmalar genç aşçıların yetiştirilmesi, teşvik edilmesi ve çalışma hayatına kazandırılması, bölgemizin nitelikli eleman istihdamına çok olumlu katkılar sağlamaktadır. Her sektörde olduğu gibi mutfak çalışmalarında da özveri, özgüven ve geleneğin yenilikle harmanlanması en önemli gelişim unsurlarındandır. Mutlak başarı bu ilkeler ışığında sağlanmakta ve kalıcı olmaktadır.” dedi.

23-26 Ekim 2014 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşen FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’na sektörün 150 sekçin firması katıldı. 2 ve 3 nolu sergi salonlarındaki organizasyon kapsamında kurulan stantlarda Süt ve Süt Ürünleri, Un ve Unlu Mamuller, Yumurta, Su, Çay , Kahve Ürünleri, Şeker, Şekerleme, Sirke, Turşu, Tahin, Pekmez, Reçel, Bal, Helva, Bakliyat, Baharat, Sucuk,  Yöresel ürünler, Meyve suyu ve Meyve suyu Konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetleri sergilendi. Gıda İşlemede işgücü verimliliğini arttıran, maliyetleri düşüren, modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlığına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini arttıran makineler ve sistemler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yoğun yağmura rağmen gerçekleşen FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye ve dünyanın dürt bir yanından sektör profesyonelleri organizasyona ilgi gösterdi.  Yurtiçi ve yurtdışı temsilcilikleri aracılığı ile önemli alım heyetlerini fuara taşıyan Gençiz Fuarcılık heyetlere ulaşım, konaklama ve özel ziyaret programları oluşturdu. Japonya’dan ABD’de ye kadar geniş bir yelpazedeki çok sayıda ülkeden sektör profesyonelleri fuar kapsamındaki işbağlantılarından memnun ayrıldı.
 
İlki gerçekleşen FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nın hedefleri fazlasıyla aştığını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, gerek katılımcıların gerekse ziyaretçilerin memnuniyetinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Gençer, “ Sektörün öde gelenleriyle birlikte 4 yıldır hayata geçirmek için çalıştığımız FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nın başarıyla tamamlanmasının haklı onurunu yaşıyoruz. 150 katılımcı firma ile yerli ve yabancı yaklaşık 10 bin sektör profesyonelini ağırladık. Aldığımız geri dönüşümler ışığında şunları çok rahatlıkla söylüyorum. Fuarımız gerek katılımcı gerekse ziyaretçi açısından katlanarak büyüyecek.  Katılımcılarımızın ortaya koyacakları üretim ve hizmet gücüne paralel olarak iş bağlantıları yükselecek. Kazanan sektörümüzle birlikte kentimiz ve ülkemiz olacak. Gelecek yılın yer tahsisleri başladı. Rakipleri karşısında bir adım daha öne çıkmak isteyen kuruluşları organizasyonumuza bekliyoruz”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv