Fransa hazırgiyim pazarından aldığı payı yüzde 10’a çıkaracak

Türk hazırgiyim sektörü Paris’te tasarım gücü yüksek, sürdürülebilir ürünlerini yabancı alıcılara sundu

  • 0
  • 901
Fransa hazırgiyim pazarından aldığı payı yüzde 10’a çıkaracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, moda sektöründe dünyanın önde gelen ve en prestijli, tekstil sektörünün ise en önemli fuarları arasında yer alan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na, 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde 13’üncü kez mili katılım organizasyonu gerçekleştirdi.

Dünyanın en önemli tekstil fuarının PV Fuarı olduğunun altını çizen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş sektörün talebi doğrultusunda bu yıl ilk kez Temmuz ayında gerçekleştiğini açıkladı.

“13’üncü kez milli katılımını organize ettiğimiz tekstil sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan PV Fuarı, Yeni Yönetim Kurulumuzla ilk yurtdışı etkinliğimizdi. Türkiye, bu sene de Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na en fazla katılım yapan 3 ülkeden biriydi. Fuara kumaş, deri, deri-konfeksiyon, hazırgiyim, aksesuar ve tasarım bölümlerine toplamda bin 200 firma katılım sağlarken, Türkiye 212 firmayla İtalya’dan sonra fuara en fazla firma gönderen 2’inci ülke oldu. Türkiye’yi ise Fransa takip etti.”

117 ülkeden 18 bin 239 profesyonel ziyaret etti
Sertbaş, “EHKİB’in 22 firmayla milli katılım düzenlediği fuarın “manufacturing” bölümüne ise 127 üretici/ihracatçı firma katılım sağladı. Manufacturing bölümüne de en yüksek katılım Türkiye’dendi. Fuarı 3 gün süresince toplamda 117 ülkeden 18 bin 239 profesyonel ziyaret etti. Ziyaretçilerin ülkelere dağılımına bakıldığında çoğunluğu Avrupa ülkeleriydi. İtalya, İspanya ve İngiltere öne çıkan ülkeler oldu. Moda endüstrisinin ilgisinin Türkiye’ye döndüğü bir ortamda, Türkiye’nin fuara yüksek sayıda firmayla katılımı sektörümüz ve ülkemizin prestiji için oldukça önemli.” dedi.  

Hedef Fransa hazırgiyim pazarından yüzde 10 pay 
Başkan Sertbaş, küresel alıcıların firmalarımıza olan ilgisinden genel olarak memnun olduklarını söyleyerek, üç gün boyunca fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurarken, mevcut müşterileriyle de etkileşimlerini devam ettirmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

“Bir sonraki Fuar, 7-9 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Firma sayıları her fuarda artıyor. Şubat ayında gerçekleşecek PV Fuarına pandemi öncesinde olduğu gibi 30 firmayla katılmayı hedefliyoruz. Ülkemiz Fransa hazırgiyim pazarından yüzde 6,5 pay alıyor. Tekstil sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan PV Paris fuarına düzenli katılarak Fransa hazırgiyim pazarından aldığımız payı artırmak istiyoruz. Amacımız bunu yüzde 10’a çıkarmak.”

2022’de Almanya, Hollanda, İngiltere ve Kuzey ülkeleri, 2023’de ABD gündemde
2022 yılının ikinci yarısında Almanya, Hollanda, İngiltere ve Kuzey ülkeleri başta olmak üzere sektörel ticaret heyeti düzenlenmesi için paydaşlarla temasların devam ettiğini açıklayan Sertbaş, gelecek yıl ABD’ye yönelik bir etkinlik düzenlenmesinin de gündemde olduğunu vurguladı.

Türk hazırgiyim sektörü ilgi odağı oldu
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, “Pandemi sonrası düzenlenen fuarlarda müşterilerin; tedarik zincirindeki kırılmalar, navlun-enerji maliyetlerinin artması, risklerin yükselmesi nedeniyle lokasyon avantajı sayesinde yakından tedarikte öne çıkan ülkemize, ilgilerinin yüksek seviyede olduğu gözleniyor. Firmalarımız tekstil sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı sayesinde tasarım gücü yüksek, kaliteli, sürdürülebilir ürünlerini dünyanın dört bir yanından gelen alıcılara sunma fırsatı elde ederek, hazırgiyim sektörünü en iyi şekilde temsil etti.” dedi.

Türk üreticiler tasarım, esneklik, lojistik, sosyal uygunlukta önde 
Uğuz, “Üreticilerimiz güçlü tasarım ekipleri, esnek üretim becerileri, hızlı teslimat, müşterilerin talep ettiği sosyal uygunluk sertifikalarına sahip olma gibi avantajlarıyla öne çıkıyor. Uluslararası seyahat engellerinin kısmen devam etmesi, Çin’deki karantinalar Uzakdoğulu üreticilerin fuara katılımlarını sınırlarken, Çin’den 63, Hindistan’dan 28, Portekiz’den 64, Vietnam’dan 9 firma katıldı. EİB 15’inci Moda Tasarım Yarışması finalistleri de ödül kapsamında fuarı ziyaret ederek moda sektörünün son trendlerini yerinde inceleme fırsatı yakaladı.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv