Fuar İzmir’de son viraj

  • 0
  • 614
Fuar İzmir’de son viraj
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir, Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi için geriye sayıma başladı. Büyükşehir Belediyesi, 25 Mart tarihindeki açılışa hazırlanan Fuar İzmir’in giriş sokağını, Türkiye’nin dört bir yanından gelen mermerlerle donattı.

Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi, 25 Mart’ta dünyanın en büyük mermer fuarlarından biriyle, Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını açmaya hazırlanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da açılış hazırlıkları tüm hızıyla devam eden Fuar İzmir’i ziyaret ederek gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Yoğun yağışlara rağmen çalışmalarını aralıksız devam ettiren şantiye ekibini kutlayan Başkan Kocaoğlu, “Sadece İzmir için değil, ülkemiz ve yakın coğrafya için çok önemli bir esere imza atıyorsunuz. Fuar İzmir’i kuran ekip olarak tarihe geçeceksiniz” diye konuştu.

Fuar Sokağı’na Türkiye mozaiği
Fuar İzmir’in en dikkat çekici bölümlerinden biri olan ve tüm sergi hollerini kucaklayan Fuar Sokağı, mermer kaplamalarıyla ayrı bir önem taşıyor. Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMER) ile yapılan ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan protokol doğrultusunda, kompleksin bu bölümü “Türkiye’nin renklerini” yansıtan, ülkenin en değerli mermerleri ile kaplandı.

Burdur, Isparta, Antalya, Bursa, Denizli ve Afyon Bej; Diyarbakır ve Adıyaman emprador; Elazığ siyah inci ve Elazığ Vişne olmak üzere Türkiye’nin mermer mozağiyle kaplanan fuar sokağı, tüm bloklara ve açık sergi alanına ulaşılabilmesini sağlayan ana arter şeklinde tasarlandı. Toplam dört kademeden oluşan sokağın kademelerin arasında 5 metrelik kot farkı bulunuyor ve her kademe birbirine yürüyen merdiven-asansör ve normal iniş çıkış merdivenleri ile bağlanıyor. İlk kademeden A blok sergi holüne, İkinci kademeden B blok sergi holüne, üçüncü kademeden C blok sergi holüne, F blok ve açık sergi alanına geçiş sağlanıyor. Ayrıca her kademeden D bloktaki restoran ve kafeterya ile alt katlardaki otoparka geçiş holü, iniş çıkış merdiveni ve asansörler bulunuyor.

Fuar sokağında ayrıca kafeteryalar seminer salonları, fuar giriş ve danışma bankoları, görüşme odaları, vestiyer-emanet, eczane, sigorta odası vb. sosyal birimler yer alıyor. Toplam 14 bin 200 metrekare alan ve 360 metre uzunluğa sahip olan fuar sokağı; uzay çatı konstrüksiyon taşıyıcı üzeri alüminyum kenetli çatı kaplaması ve cam kaplama ışıklıklardan oluşuyor. Yerler Bergama granit kaplama, duvarların tamamı ise yöresel mermerlerle kaplı.

Rakamlarla “Fuar İzmir”
337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğündeki Fuar İzmir, 7 bloktan oluşuyor. Tesis, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı. 14 katlı seyir kulesi, katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Daha sonra doğabilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik Fuar Sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alıyor. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunuyor. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje olan Fuar İzmir, aynı zamanda Türkiye'nin en nitelikli fuar kompleksi olma özelliğini taşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv