FUAR İZMİR’E BU KEZ ARILAR GELİYOR

  • 0
  • 803
FUAR İZMİR’E BU KEZ ARILAR GELİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Orion Fuarcılık, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ( TAB ) ve Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği ( TAGYAD ) işbirliği ile gerçekleşen Arıcılık Sektör Buluşması 16 Haziran 2015 Salı Günü öğle yemeği eşliğinde Tarihi Asansör Restoranda gerçekleşti .

Toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığından Ferdan Çiftçi, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği 2. Başkanı Ziya Şahin, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Dr.Ş. Ömür Uygur,  İzmir Veteriner Hekimler Odası , Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Şubesi temsilcileri ve Muğla , Manisa,İzmir, Antalya, Burdur, Isparta illeri Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanları katıldı. 

Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan, yeni fuar alanı Fuar İzmir’i tanıtmanın yanı sıra arıcılık sektörünün öneminden ve 2016’da düzenleyecekleri Agroexpo Eurasia Ulsulararası Tarım ve Hayvancılık fuarında arıcılık sektörüne geniş yer vereceklerinden bahsetti. 

Toplantıda Türkiye arıcılık sektörünün sorunları ele alınırken, birlikler ve kurumlar bu sorunların çözülmesi, sektörün kendini ulusal ve uluslararası platformlarda gösterebilmesi ve Fuar İzmir ile birlikte farkındalık yaratmasıyla ilgili neler yapılabileceğine dair konular tartışıldı.

11-14 Şubat 2016 tarihlerinde 11. Kez düzenlenecek Agroexpo Eurasia İzmir Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda arıcılık sektörü için özel bir bölüm açılacağını belirten Ziya Şahin ‘Fuarda Uluslararası birçok dernek ve birlik başkanlarının davet edilecek, bal üretim çeşitleri tanıtılacak ve düzenlenecek panel ve konferanslarda arıcılık sorunları tartışılacak. ’dedi .

Türkiye’nin en büyük arıcılık buluşması olacak olan Agroexpo Eurasia’ ya birçok arı üretici birliklerinden ziyaretçi organizasyonları düzenlenecek ve sektöre hizmet eden kurum ve kuruluşlar da fuarda stant alarak hazır bulunacaklar.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv