Fuar, üreticinin serbest kürsüsü oldu!

  • 0
  • 1.203
Yazı Boyutu:

Ziyaretçi akınına uğrayan ‘‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi HayvanlarıÇiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı’’ndayetiştirici ile sektör temsilcileri bir araya geldi. Problemlere çözüm önerileriüretilen forum, çiftçinin kendini rahatça ifade edebildiği bir ‘‘SerbestKürsüsü’’ atmosferinde gerçekleşti. 

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘‘Hayvancılıktasürdürülebilirlik ve karlılık için Aile İşletmeciliği’’ forumu İzmir ve EgeBölgesi genelinden onlarca üreticiyi sektör temsilcileriyle bir araya getirdi. 

ToprakTV Ege Bölge Temsilcisi İsmail Uğural moderatörlüğünde gerçekleşen forum, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü MustafaGündoğan ve Veteriner Hekim  ŞuleÜlkü’nün üreticiye verilen hibe destekleri konusunda yaptığı sunumla başladı. Gıda,Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir İli DamızlıkKoyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer’in de katıldığı forumdaZiraat Bankası 2. Bölge Başkanı Murat Serdar Bulut, devlet tarafından verilendestekler doğrultusunda üreticinin yararlanabileceği kredi koşulları hakkındabilgi verdi. 

Tarımsektörünün usta kalemi İsmail Uğural ise İzmir’in süt üretiminde büyük aşamakaydettiğini, bunun altında ise kooperatifleşme hareketinin olduğuna dikkatçekti. Tire Süt ve Foça Koop gibi olumlu örneklerin üreticinin refah seviyesiniarttırdığını söyleyen Uğural, oluşacak negatif rekabete vurgu yaparak 7-8civarındaki kooperatif sayısının azalması gerektiğini ifade etti. 

Sektörtemsilcilerinin ardından söz sırası üreticilere geldi. Sırayla mikrofonu alanyetiştiriciler fuarın kendileri için farklı yönlerden büyük imkan sağladığınıifade etti. Tire’den Alihan Bingöl, yetiştiricilerin hayvanlarına sevgi vemerhametle yaklaşması gerektiğini, bunu başaran üreticinin emeğinin karşılığınıkat ve kat alacağını söyledi. Foruma Bergama’dan katılan ve 5 nesildir ailecekhayvancılık yapan Hasan Çakır ise aile işletmelerinin sektörü ayakta tutan birsigorta olduğunu kaydederek, küçük sermayeye verilecek desteğin arttırılmasıgerektiğine vurgu yaptı. 

BAŞKAN TÜRER’DEN ELEKTRİK JESTİ! 

Üreticilerinardından söz alan İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği BaşkanıÖzer Türer, kredi borçlarını yüzünden ödeme güçlüğü yaşayan Menderesli üreticiAyşe Kolhan’a yaşadığı elektrik sorununu çözecek mobil solar paket sözü verdi.Üreticinin hayvancılığı ciddi ve emek harcanacak bir meslek olarak görmesigerektiğini söyleyen Başkan Türer, ıslah çalışmalarının her yıl yapılarak eniyi kuzunun en iyi yavrularıyla sürü genişletilmesinin tek çözüm olduğunu ifadeetti. 

ÇOBAN KÖPEKLERİ TAM NOT ALDI
 İzmirİli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen 1. UlusalDamızlık Sığırı Yarışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Jersey, Holstein,Simental ve Brown Swiss gibi ırkların en iyi bireylerinin seçildiği yarışmaardından TİGEM’in Çoban Köpeği ve Köpek eğitim şovları izleyicilere keyiflidakikalar yaşattı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv