Fuarda İlk Kez Görücüye Çıktılar

  • 0
  • 833
Fuarda İlk Kez Görücüye Çıktılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen KentExpo – 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı devam ediyor.  Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenlenen fuarda, birçok yeni ürün ilk kez görücüye çıktı. KentExpo’ya başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Avusturya, Fildişi Sahilleri, Finlandiya, Macaristan, Polonya, İsveç ve İtalya’dan 92 firma katılıyor.
 
Dünyada Bir İlk: ”Kesintisiz Görme Engelli Yolu”
KentExpo – 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda dünyanın ilk ve tek kesintisiz olarak üretilen görme engelli yolu sergileniyor. Cem-Taş tarafından Türkiye yolları standartlarına uygun olarak üretilen engelli yolu, görme engellileri seviye farklılıkları, yaya geçitleri, kent mobilyaları hakkında uyarıyor. Arge süresi 9 ay süren ilk yerli geocell ürün, 250 metreye kadar kesintisiz olarak üretilebiliyor.
 
Çevre ile ilgili tüm gerekli yön bilgilerini ve muhtemel tehlike uyarılarını belirterek görme engellilere rehberlik eden, görme engellilerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini ve günlük yaşamlarını başkalarından yardım almalarına gerek kalmaksızın rahatça seyir imkanı sağlayan hissedilebilir yol üretimi Kent Expo Fuarı’nda sergileniyor.
 
Türkiye’nin Yerli İlk Akülü Aracı Trafiğe Çıkacak
Türkiye’nin yerli ilk E belgeli ve akülü aracı “L Koby” trafiğe çıkıyor. Kent Expo Fuarı’nda, Oscar Makinada ilk kez sergilenen araç, üç teker frenli, 380 kg ağırlığında, 36 volt ve 240 amperlik 6 tane akü ile çalışıyor. 30 km hıza çıkabilen L Koby’i kullanmak için A2 ehliyeti yeterli. Ankara’da lisanslı olarak üretilen araç, 5 tona kadar olan bir uçağı rahatlıkla çekebiliyor. L Koby, arkasına takılan 5 farklı aparatla müşterinin isteğine göre dizayn edilebiliyor.
 
Öte yandan %100 elektrikli ve yerli üretim olan modüler kamyonet, arkasına takılan 7 farklı aparatla yük taşımadan, personel taşımaya kadar birçok alanda kullanım kolaylığı sağlıyor. Patinaj etmeden iniş ve kalkış desteği olan modüler kamyonet, 5 tonu itip 8 tonu çekebiliyor. Aynı zamanda ambulans olabilme özelliğine sahip araç, 8 saatlik bir şarjla 4 saate kadar kullanılabiliyor. Akülü araçlar Japonya, Fransa ve Mısır’dan büyük ilgi görüyor.
 
Beş Tane Var Biri İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait olan ve Avrupa’da beş Türkiye’de ise sadece İzmir’de bulunan araç, 104 metre uzunluğunda. İtfaiye aracı, yangın sırasında suyu diğer araçlardan sağlayarak 30, 35 katlı yüksek binalardan, aynı anda 5 kişiyi taşıyabilen sepetiyle hayat kurtarıyor. 63 ton ağırlığındaki itfaiye aracı, ayaklar toplu olduğu şekliyle 101 metreye yaklaşık 5 dakika açılabiliyor. Kent Expo Fuarı’nda sergilenen araç dikkat çekiyor.
 
Tübitak Destekli Çevre Dostu
Kent Expo Fuarı’nda 2016 modelinin ilk kez sergilendiği ECOtour, trafiğinin yoğun olmadığı yaşam parkları, rekreasyon parklar, fuar alanları, turistik sahil belediyeleri, tatil köyleri, kampüs ve çevreci fabrikalar gibi alanlarda tercih edilen keyifli bir ulaşım ve gezi aracı. Enerjisini tamamen güneşten sağlayan ECOtour, sıfır emisyon salınım özelliğiyle gerçek bir çevre dostu. ECOtour, güneş enerjisinin yanı sıra spor aktivesi ve güç takviyesi amacıyla opsiyonel olarak, pedallı çekiş gücüne de sahip. Kodeco Tasarım Mühendislik tarafından tasarlanan ECOtour projesi TUBİTAK tarafından destekleniyor.
 
Fuarda ilk kez görücüye çıkan ECOtour 2016,  güneş enerjisinden faydalanabilmesi amacıyla gövde tasarımı ve fotovoltaik sistemi özel olarak geliştirilmiştir. Hafif olup yüksek verimli motorla çalışıyor olması da enerji tasarrufunu arttırmakta. Dört kişilik araç, aynı zamanda arka koltuklar kapandığında bagaj olabiliyor, yük taşıyabiliyor. 250 kiloya kadar yük taşıyabilen ECOtour, rampa çıkma gücüne de sahip. Çevre dostu araç 1 saat hiç durmadan 45 km yol yapıyor.
 
Çocuklar Çok Sevecek
Aksa Park tarafından Kent Expo Fuarı’nda ilk kez sergilenen interaktif oyun sistemini çocuklar çok sevecek.  Çocukları oyun alanlarına çekecek olan interaktif oyun sistemi, spor yapma ve oyun oynamanın verdiği heyecanı birarada sunuyor. Wall ve Etna olarak iki ayrı tipte üretilen müzikli oyun sisteminde, mavi ve kırmızı renkleri söndürmeye çalışan çocuklar, parklarda çok daha keyifli zaman geçirecek.
 
Şehrin Yeni Stili
Merkez kaç kuvveti ve sensörleri ile hep dengede olan kolsuz ginger ilk kez Kent Expo Fuarı’nda sergileniyor. Gyrolifestyle firmasına ait Çin üretimi olan ginger, 3 saatlik şarj ile 20 km yol gidiyor. Yeşil enerji kullanılan ginger, 30 derece eğimi sorunsuz çıkabiliyor.
 
İlk Kez Fuar’da
Deniz ve göl gibi suyun üzerinde biriken çöpleri toplayan insansız deniz aracı “Kerevit”,  Kent Expo Fuarı’nda ilk kez sergileniyor.  Uzaktan kumanda ile hiç araç kullanmayan birinin bile çok rahat kullanabileceği Kerevit, kıyıdan kepçe ile çöp temizleme işlemine ergonomik bir çözüm sunuyor.  Dünyadaki ilk örneği olan insansız deniz aracı, Kent Expo Fuarı’nda büyük ilgi görüyor. Dar ve sığ alanlarda çalışabilen Kerevit, bisiklete bağlı sistemiyle denizden karaya topladığı çöpleri ağında tutuyor. Ağda biriken çöpler, bisiklet üzerindeki poşet içine boşaltılıyor. 20 metre kablosunun bisiklete bağlı olduğu araç, güneş enerjisiyle çalışıyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv