Gazetecilerin yılda bir defa bile hatırlanması güzel

  • 0
  • 1.619
Yazı Boyutu:

Basınİlan Kurumu (BİK) İzmir Şube Müdürü T. Fikret Sönmez, 10 Çalışan GazetecilerGünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. T. Fikret Sönmez, zor şartlar altındagörevlerini ifa eden gazetecilerin yılda bir defa bile hatırlanmasının güzelbir duygu oluşturduğu belirtti. Sönmez, içinde bulunduğumuz iletişim çağının;doğru ve gerçek haberi verme, toplumu bilgilendirme, kamuoyu oluşturma,kitlesel ve bireysel seslere duyarlılık göstermek gibi görevleri olan basınmensuplarının önemini artırdığını söyledi.        

İnandığını çekinmeden yazabilen, kimseninbuyruğuna girmeden kamu adına çalışan gazetecilere her zamankinden daha fazlaihtiyaç olduğuna dikkat çeken Sönmez, İzmir’de gazeteciliğin çıtasınınyükseldiğini ve tüm basın mensuplarının canla başla mesleğini icra ettiğiniifade etti.

Basın çalışanlarının bu önemli görevleri yerinegetirebilmesinin; meslek ahlakına, kişisel hak ve özgürlüklere saygılı birhabercilik anlayışını benimsemesi ile mümkün olduğunun altını çizen Sönmez,“İnandırıcılığın ve güvenirliğin sürdürülmesi adına; tarafsız, karşı görüşesaygılı, toplumun hassasiyetlerini önde tutan bir gazetecilik anlayışınıngerekliliği herkesin kabulüdür. Mesai kavramı gözetmeden her türlü elverişsizortamda çalışan basın mensuplarının haklarının daha da iyileştirilmesi,sağlanan desteklerin arttırılması herkesin arzusu ve gayesi olmalıdır. Buvesile basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorçalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv