Gaziemir ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme ‘ ile Yeşil Bölge’de

İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yayımlanan İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler Raporu’na göre Gaziemir Belediyesi ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’ sınıfı ile Yeşil Bölge’de!

  • 0
  • 442
Gaziemir ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme ‘ ile Yeşil Bölge’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yayımlanan İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler Raporu’na göre Gaziemir Belediyesi ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’ sınıfı ile Yeşil Bölge’de!
 
İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV)  24 Mart 2019’daki seçimler öncesi ilçe belediyelerinin karnesini açıkladı. Çok Yüksek İnsani Gelişme, Yüksek İnsani Gelişme, Orta İnsani Gelişme ve Düşük İnsani Gelişme olmak üzere dört gruba ayrılan sonuçlarda her gruba sırasıyla yeşil, mavi, sarı ve kırmızı renk veriliyor. Türkiye’de 186 ilçeyi kapsayan rapora göre 23. sırada yer alan Gaziemir Belediyesi ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’ sınıfı Yeşil Bölge’de bulunuyor.
 
Yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım göstergeleri baz alınarak düzenlenen Rapora göre Gaziemir Belediyesi ‘Sosyal Belediyecilik’teki başarısını bir kez daha kanıtladı.
 
Hayatlara dokunan belediyecilik
Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla gelişeceği anlayışı ile hayatlara dokunuş adını verdiği sosyal projelerle adından söz ettiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol; “İNGEV’e düzenledikleri bu rapor için teşekkür ederim. ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme sınıfı ile Yeşil Bölge’de yer almaktan son derece mutluyum. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana hayata geçirdiğimiz sosyal ve fiziki projelerle tüm vatandaşlarımıza Gaziemirli olmanın ayrıcalığını yaşatıyoruz. ‘Doğumdan önce, ölümden sonra’ anlayışı ile hayata geçirdiğimiz; ‘Hoş geldin Bebek, ‘CV Bank’, ‘Gıda Bankası’, ‘Evde Hasta ve Yaşlı Bakım’ ‘Ücretsiz Nakil Ambulansı’ ‘7 gün 24 saat Cenaze Raporu’ gibi marka projelerle genel ve yerel yönetimlere örnek olduk. Yine geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk olan ‘Yaşlılara Düşme Dedektörü ve Sosyal Alarm Butonu’ ile bir ilke daha imza attık” dedi.
 
‘Eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz’
Eğitim seviyesi yüksek, çağdaş, dinamik nüfusu ile Gaziemir’in 20 yılını yapılandırdıklarını belirten Başkan Şenol; “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kurulan ‘Gaziemir Sosyal Etkinlik Merkezi’ ile bugüne kadar 10 binden fazla öğrenciye eğitim verdik. Seminer Salonları, mini amfi tiyatroya sahip yeni merkezimizle, öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek oluyor, onların sosyal hayatlarının gelişmesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv