Gaziemir sokakları çocukların

  • 0
  • 694
Gaziemir sokakları çocukların
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Artan şehirleşme ve gelişen teknolojisiyle oyun alanları yok olan, evlere hapsolan Gaziemirli çocuklar, Gaziemir Belediyesi ve Aslan Kral Anaokulu’nun düzenlediği ‘sokaklar bizim’ etkinliği ile sokaklara çıktı. Anne-babalarının çocukluğundaki geleneksel oyunlarla gönüllerince eğlendi

Günümüz modern toplumunda şehirleşmenin artması, teknolojinin gelişmesi, betonlaşma ile oyun alanlarının yok edilmesiyle evlere hapsolan çocukları sokaklar çıkarmak için Gaziemir Belediyesi ve Aslan Kral Anaokulu ‘Sokaklar bizim’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklar Topaç, penaltı atışı, sokak boyama, sek sek,  demir salıncak, çember çevirme, misket, mendil kapmaca, basketbol, sanat etkinliği, yüz boyama, ip atlama gibi geleneksel oyunlar oynayarak sokaktaki özgürlüğün tadını çıkardı. Pamuk Şekerci, Şerbetçi, Nasrettin Hoca, Macuncu gibi geleneksel kahramanlar ve Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin maskotu sincaplarda etkinliğe renk kattı, çocukları eğlendirdi. 

Sokakta çocuk sesi
Çocuklarının eve kapanmasından, bilgisayar ve teknolojiye bağımlı yaşamasından şikayetçi olan ailelerde çocuklara eşlik etti. Kendi çocukluklarını süsleyen ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları çocuklarına öğreten ebeveynler, çocuklarıyla mutlu saatler geçirmenin keyfini sürdü. Gün boyunca açık havada oynayan çocuklar sokak oyunlarının tadına vardı, sokaktaki özgürlüğün keyfini çıkardı. Şehrin gürültüsü ve trafik sesiyle dolan sokalar bir günlüğüne de olsa çocuk sesleriyle neşelendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv