Gediz'de Eğitime tam destek

  • 0
  • 1.005
Gediz'de Eğitime tam destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi,burs uygulamasında öncü olmaya devam ediyor. Fakültelerde bursluluk oranı yüzde76.6’ya yükseldi, 4 kişiden 3’ü burslu olacak. 22 bölümden 15’inde ise tümöğrenciler bu imkandan yararlanacak. Başarısızlık halinde kesilmeyen burslar,öğrenim süresinin uzatılmasında da devam edecek...

 

Gediz Üniversitesi, burs uygulamasında çıtayı her sene birazdaha yukarıya taşıyor. Lisans programlarında öğrenim bursu oranı yüzde 69’danyüzde 76.6’ya çıkarıldı. 22 bölümden 15’inde gençlerin tamamı farklı dilimlerdeolmak üzere burslu eğitim görecek. Böylece fakültelerde 4 öğrenciden 3’ü,üniversite genelinde de 3 öğrenciden 2’si burslu okuyacak. Üstelik bu destek,geçen senelerde olduğu gibi başarısızlık durumunda kesilmeyecek, lisanstahazırlık dahil 7, önlisansta ise 3 yıl sürecek. Ayrıca, ücretli olarak Gediz’ikazananlar da derslerinde istenen not ortalamasını yakalamaları halinde bursluöğrenci statüsüne kavuşacak.

 
 
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ilk yıllarında 2öğrenciden birine burs verdiklerini, bu desteği her sene yükselttiklerini ifadeetti. Prof. Dr. Çevik, amaçlarının hem akademik kaliteyi hem de eğitimkalitesini artırmak, başarıyı ödüllendirmek ve eğitimde fırsat eşitliğisağlamak olduğunu dile getirdi, “Başarıyı teşvik ederek geleceğe yatırımyapıyoruz. Her şey daha güzel, daha aydınlık yarınlar için” dedi. Prof. Dr.Seyfullah Çevik, sözlerine şöyle devam etti:

 

Geleceğe güveniyoruz
“Gediz Üniversitesi, her alanda öncü olma, eğitimde farkaimza atma hedefiyle kuruldu. Burs imkanlarımızı her yıl daha dazenginleştirmemizin ardında da bu amaç yatıyor. Çünkü ülkemize en değerlikatkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitim. Bunedenle 3 öğrencimizden 2’sine burslu öğrenim hakkı tanıyoruz, başarısızolsalar bile desteğimizi çekmiyoruz ve normal eğitim süresinin yarısı kadar dauzatıyoruz. Onlara güvendiğimizi her fırsatta göstermemiz gerekiyor, önemliolan gençliği kazanmak. Bu da onlara güvenerek ve şans vererekgerçekleştirilebilir. Gediz Üniversitesi bursuyla öğrenim göreceköğrencilerimiz, gelecekte bu ülkeye büyük kazanımlar sağlayacak, önemli işlerbaşaracaktır. Bizim için de en büyük mutluluk ve gurur kaynağı da işte buolacaktır.”

 

Bu bölümlerde tüm öğrencilerburslu
Gediz Üniversitesi’nde tüm bölümlerinde bursluluğu artırdı,22 lisans programından 15’inde ise eğitime destek oranı yüzde 100’e yükseldi.İşte o bölümler: Ekonomi, İşletme (Leeds Metropolitan Üniversitesi çiftdiploma), Uluslararası İlişkiler (Leeds Metropolitan Üniversitesi çiftdiploma), Lojistik Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği,Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği, İç Mimarlık, Hemşirelik, Sosyal Hizmet, Türk Dili veEdebiyatı, Sosyoloji


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv