Geleceğin Bilim adamları Bornova'da yetişiyor

  • 0
  • 704
Yazı Boyutu:

lk kez düzenlenen Şubat Bilim Kampı'nda kampında öğrencilerin ilgi alanları belirlendi.
 
Bornova Belediyesi’nin Türkiye'ye çapında örnek gösterilen Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde ''Şubat Bilim Kampı'' düzenlendi. Mart ayında başlayacak olan Popüler Bilim Kulübü Etkinlikleri'ne hazırlık amacıyla ilk kez gerçekleştirilen kampta yüz öğrenci eğitim aldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ''Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi
 
Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri'nde oturan  6. sınıf öğrencileri, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen Şubat Bilim Kampı'nda eğitim aldı. İlk kez düzenlenen atölye çalışmasında 10'ar kişilik gruplar halinde toplam 100 öğrenciye özel eğitim verildi. Astronomi, kimya, fizik, biyoloji, doğa ve fosil kulüplerinin eğitimlerine katılan öğrenciler, hem yeni bilgiler öğrendi, hem de bol bol deney yapma şansı buldu. Çalışmalarda geleceğin bilim insanlarına sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeler içeren alternatif bir bilim eğitimi verildi.
 
Bir sonraki etkinliğe hazırlık
Beş gün süren Şubat Bilim Kampı, öğrencilerin her yıl Mart ayında başlayıp Haziran'a kadar üç ay süren Popüler Bilim Kulübü etkinliklerine hazırlık amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, daha detaylı ve uzun süreli olan etkinliklerde hangi kulüpte yer alacağına, bu kampta  edindiği deneyimlerin ardından karar verecek. Kulübünü ilgi duyduğu alana göre seçecek.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye'de bir başka örneği olmayan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin her geçen gün daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek,  “Çocuklarımız burada dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor. Gelecek nesillerin bilimsel bilgilerle yetişmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv