Geleceğin sinemacıları Bornova’da yetişiyor

  • 0
  • 852
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Dijital Film Yapım Atölyesi'nden çıkanfilmlerin gösterimi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın dakatıldığı gecede yapıldı. Senaryolarını kursiyerlerin yazıp sonra da çektiklerikısa ve belgesel, filmler büyük beğeni topladı 

BornovaBelediyesi Dijital Film Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerler gösterim heyecanıyaşadı. Geleceğin sinemacılarının ortaya koydukları kısa film ve belgesellerintoplu gösterimi Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Süreleri 1 dakikaile 18 dakika arasında değişen altı kısa, dört belgesel film ilgiyle izlendi.Çoğunluğu Bornova’da çekilen ve Bornova’nın anlatıldığı filmlerin gösterimisonrası, Dijital Film Atölyesi’nin 3. dönem kursiyerlerine sertifikalarınıBornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. 

Dijital FilmAtölyesi kursiyerlerinin yanı sıra filmlerde rol alan amatör oyuncu vevatandaşlar ile eğitmenlere teşekkür eden Başkan Sındır, ‘‘Hepsi birbirindengüzel çalışmalar. Emek veren herkesi kutluyorum. Bornova Belediyesi olarakfarklı alanlarda açtıkları kurslarla her yaştan yurttaşımızın kendisinigeliştirmesi için imkanlar yaratıyoruz. Başarılı çalışmalara imza atan birçokgencimizin geleceğine pencereler açan Dijital Film Atölyesi de bu doğrultudaaçtığımız kurslardan bir tanesi’’ diye konuştu. 

Dördüncü dönem kursları sürüyor 
2010 yılındaaçılan Digital Film Atölyesi’nde 4. Dönem eğitimleri 23 Ekim'de başladı. Bu ilkdönemde 15 yaş üzeri kursiyerler, haftada iki gün olmak üzere daha çok pratikeğitim alıyor. Yarıyıl tatilinden sonraki ikinci dönemde ise geleceğinsinemacıları gruplara ayrılarak senaryoları kendilerine ait olan filmleriniçekecek. Atölyede, yönetmenlik, görüntü yönetimi, ses, müzik ve projegeliştirme gibi film yapımının tüm unsurlarına dair uygulamalı çalışmalaryapılacak. Kurgu aşamasından sonra Dijital Film Atölyesi Mayıs ayında sonaerecek. 24 kursiyerin çektiği filmler Bornova Belediyesi'nin çeşitlietkinliklerinde ve festivallerinde de gösteriliyor. 

Üniversite kapılarını açtı
Kurulduğundanbugüne eğitim verdiği üç dönemde toplam 70 mezun veren Dijital Film Atölyesiile sinemaya adım atan pek çok kursiyer, üniversitelerin ilgili bölümlerinikazandı. Geleceğin sinemacılarını yetiştiren atölyede eğitim alan Özge Alkan, İstanbulBilgi Üniversitesi'ni tam burslu, İrem Gülen Bahçeşehir Üniversitesi'ni yüzdeelli burslu, Berkay Hasbay da Işık Üniversitesi'nin sinema televizyonbölümlerini kazandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv