GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ: SEFERİHİSAR

  • 0
  • 1.820
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni hedeflerini “Geleceğin Türkiye’si Seferihisar” olarak belirlediklerini söyleyerek bu hedef doğrultusunda 5 Hedef ve 41 Proje’nin bir yıl içerisinde başlayacağını belirtti.
 
Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağının Türkiye Başkenti olarak tüm ülkenin dikkatini çeken Seferihisar’da, Belediye Başkanı Tunç Soyer bir yıl içerisinde 41 projeye başlayacaklarını söyledi. Üyesi oldukları Cittaslow Birliği’nin kriterleriyle projelerin örtüştüğünü belirten Başkan Soyer 5 hedef 8 başlık üzerinde toplam 41 projeye başladıklarını ve bu projelerle Geleceğin Türkiye’sini Seferihisar’da oluşturacaklarını belirtti.
 
BAŞKAN SOYER’İN 5 HEDEFİ
1.  Yüksek yaşam kalitesi
2.  Aktif hemşerilik, her gün demokrasi
3.  Toplumsal barış
4.  Gelişen kültür ve yaşayan doğa
5. Dünya vatandaşlığı
 
Başkan Soyer iddialı hedefleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı:  Mustafa Kemal, zaferle sonuçlanan 1921 Sakarya Meydan Savaşı'nda, dünya ünlü sözlerinden birini söylemiştir. “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa” vardır. Atatürk bu sözü, Sakarya'nın doğusundaki tüm hatlarda tereddütsüz hâkimiyetini sağladıktan sonra söylemiştir.  Başka bir deyişle, satıh mücadelesini, kendi hatlarına tümüyle yerleştikten sonra başlatmıştır.
Bugün bir savaş içinde değiliz ancak, daha çok özgürlük ve demokrasi için, daha yüksek bir yaşam kalitesi için ve küreselleşmenin dayattığı kimliksizleşmeye karşı, işsizlik ve yoksulluğa karşı, despotizme, savaş ve teröre karşı, Seferihisar Hattını müdafaa etmeye ve buradan Türkiye’ye örnek olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, geleceğin Türkiye'sinde ne görmek istiyorsak,  Seferihisar hattında uygulamaya başladık. Gücümüzü günübirlik projelere değil,   uzun soluklu bir model oluşturmaya yönlendirdik.

Böylece, "Geleceğin Türkiyesi: Seferihisar" hedefi  doğdu. Bu hedef, kısa vadeli  ve sadece Seferihisar için tanımlanmış siyasi bir yatırım değil. Seferihisar'dan tüm Türkiye'ye, oradan tüm dünyaya yayılmasını umut ettiğimiz bir kültür hareketi. Evrensel düşünüp, yerinde ve somut adımlar attığımız, Türkiye başkenti olduğumuz Citta Slow ağını daha da güçlendirecek evrensel bir kültür projesi 5 Hedef 41 Proje. Şüphesiz ki böyle bir vizyonun altını çok iyi doldurmak gerekiyordu. Yalnızca "Geleceğin Türkiyesi" iddiası ile yola çıkmak yeterli değildi. En başta Seferihisarlılar olmak üzere, bilim adamlarını, sanatçıları, fikir önderlerini, dünya ölçeğinde yazıp çizen insanları dinledik. Sonunda hareketimiz için bir yol haritası çizdik:
Koyduğumuz hedefler aslında Türkiye'nin ihtiyaçlarının bir aynası gibi de görülebilir.

Yüksek yaşam kalitesi
Yaşadığımız dünyada "ekonomik kalkınma" siyasetçilerin tek göreviymiş gibi görülüyor. Oysa yüksek yaşam kalitesinin anlamı, yalnızca kalkınma değildir. Bir Belediye Başkanı olarak ilçe ekonomisinin canlanmasından elbette sorumluyum. Ancak çocuklarımızın aldığı nefesten, içtiği sudan da sorumluyum, kadınların eşit yaşamaları da benim görevim, yaşlıların mutluluğunu sağlamak, toplum sağlığını korumak, kuşaklar arasında köprüler kurmak da benim görevim. İşte bu nedenle, kendimize yalnızca kalkınma değil, yaşam kalitesini topyekün yükseltme hedefini koyduk.
 
Aktif hemşerilik, her gün demokrasi
Yerel demokrasi, ancak halkın karar alma süreçlerine katılması, hemşehrilerin aktif, belediyelerin şeffaf olması ile mümkündür. İşte bu nedenle ilçemizde demokrasinin işleyişini değiştirmek istiyoruz. Her farklı düşüncesi olanın düşman ilan edildiği bir toplum değil, her görüşün özgürce barış içinde yaşayabildiği aktif bir toplum istiyoruz.
Toplumsal barış
Barış bize sunulacak bir hediye değil, bizim yaratmamız gereken bir değerdir. Biz, barışı yaratmadığımız sürece başkalarının onu bizim için var etmesini beyhude beklemeyelim. Türkiye’de siyaset kutuplaşmaları artık o kadar sert ki, siyaset üzerinden barışı yakalamak neredeyse mümkün değil. Bu nedenle, barışı, kültür, gelenekler ve tarihsel miras üzerinde inşa etmeliyiz. Seferihisar’ın “Seferihisarlılar Buluşması” bu çabanın somut göstergesidir.
 
Yaşayan kültür ve doğa
Parçası olduğumuz kültür ve doğa, Seferihisar’ın kökleridir. Her şeyimizi kaybettiğimizde bile yepyeni bir Seferihisar kurabiliriz. Ancak kültürünü ve yaşadığı doğayı kaybeden bir toplumun yeniden ayağa kalkması mümkün değildir. Bu nedenle, Seferihisar’ın kültürünü ve doğasını yaşatmayı belediyemizin asli görevlerinden biri olarak görüyoruz.
 
Dünya vatandaşlığı
Sınırların eridiği dünyamızda, küçük yerleşim yerlerinde yaşayan insanlar da dünyadaki gelişmeleri yakından izleyerek  kendi geleceğini o geniş vizyonla  şekillendirebilir. Dünyayı yakından izleyen ve dünyanın yakından izlediği Seferihisar artık bir hayal değildir. Yaşadığımız, hemşerisi olduğumuz kentin ta kendisidir.
İddiamız büyük ama mümkündür. Bu iddialarımızı ortaya koymamıza imkan veren, gereklerini yapmamız için destekleyen tüm Seferihisar Halkına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar  katılmasa ne bu hedefler ne de projeler mümkün olamazdı.
SEFERİHİSAR BELEDİYESİ’NİN BİR YIL İÇERİSİNDE BAŞLATACAĞI PROJELER:
7'den 70'e Seferihisar
Çocuk ve Gençlik Meydanı
7'den 70'e Seferihisar
Okul Tarlaları
7'den 70'e Seferihisar
Plaj Futbolu Sahası
7'den 70'e Seferihisar
Pedallı Kamp
7'den 70'e Seferihisar
Tepecik Kadın Emeği Evi
7'den 70'e Seferihisar
Eski Dostlar Kahvesi
7'den 70'e Seferihisar
Yaşlılar Kahvesi
Doğa
Seferihisar Doğa Mirası
Doğa
Mavi Seferihisar
Doğa
Teos Doğa Parkı
Doğa
Sokak Hayvanları Evi
Kültür ve Sanat
Ürkmez Sineması
Kültür ve Sanat
Cihan Ünal Tiyatrosu
Kültür ve Sanat
Seferihisar Müzisyenleri
Kültür ve Sanat
Seferihisar Kültür Müzesi
Kültür ve Sanat
SeferiSinema
Kültür ve Sanat
Seferihisar Kitapları
Sakin Şehir
Yavaşlayın Seferihisar'dasınız!
Sakin Şehir
Mahalle Parkları
Sakin Şehir
Mandalin Parkı
Sakin Şehir
Dutlaraltı Meydanı
Sakin Şehir
Girlen Parkı
Sakin Şehir
Yaşayan Kale
Sakin Şehir
Bisiklet İstasyonları
Sakin Şehir
Sakinşehir Otoparkı
Sakin Şehir
Sakin Tur Minibüsü
Seferberlikler
Cami Seferberliği
Seferberlikler
Çevre Seferberliği
Seferberlikler
Engelsiz Yaşam Seferberliği
Seferberlikler
Mahalle Seferberliği
Seferberlikler
Okul Seferberliği
Seferberlikler
Tohum Seferberliği
Sosyal Yardım
Seferihisar Can Simidi Fonu
Sosyal Yardım
Seferikart
Sosyal Yardım
Ekasaba
Tarım
Bereketli Sulama Projesi
Tarım
Mandalina İşletme Tesisi
Tarım
Seferihisar Organik Pazarı
Uluslararası
Doğa Okulu
Uluslararası
Sakin Şehir Genel Kurulu
Uluslararası
Yaratıcı Yazarlık Okulu
  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv