GEMİLER TASARIMIN GÜCÜYLE ŞEKİLLENECEK

  • 0
  • 537
GEMİLER TASARIMIN GÜCÜYLE ŞEKİLLENECEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İstanbul Boğaziçi deniz taşımacılığına tasarımla yeni bir soluk getiriyor. İEÜ EKOTAM Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında Dentur Avrasya’nın 14 çift başlı yeni teknelerinin iç tasarımları yapılacak. Proje, gelecek yıl hizmete girecek ve yeni nesil tekneler, İstanbul Boğazı’nın yolcularını taşıyacak.

İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing, Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül ve Yrd. Doç. Dr. Can Özcan ile İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Öğrencisi Alperen Gören, İEÜ Endüstriyel Tasarım Lisans Programı Öğrencisi Mert Karaman görev aldığı projede, gemilerin iç mekân, mobilya ve kimlik tasarımları hayata geçecek. Proje hakkında bilgi veren İEÜ EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Anonim Şirketi’nin İzmir’de sefere giren arabalı vapurlarında mekân ve mobilya tasarımlarıyla, Kordon gemisinin yenilenmesi projeleri üniversitemiz Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı öğretim elemanları ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi. Bu projelerin ardından özellikle deniz taşımacılığına yönelik ciddi bir deneyim kazandık. Ardından İstanbul’dan tasarım talepleri almaya başladık. Önümüzdeki yıl sefere konulması planlanan 14 adet çift başlı yeni teknenin iç tasarımlarını, firmanın da kurumsal kimliğine ait çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.

‘Kullanıcı Odaklı Tasarım’
Dünyada ilk kez  kullanılan 37 metrelik özel tekne formu sayesinde yüksek manevra kabiliyetinin sağlandığı araçlarda, yakıttan yüzde 54 tasarruf edildiğini ve yüzde 40 daha hızlı seyir edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Özcan, bu yeni teknelerle Üsküdar – Beşiktaş arasında 4 dakikada ulaşım yapılacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özcan, “Gemiye iniş binişi kolaylaştırmak için ilk kez  özel tasarım yolcu iniş- biniş platformu yapacağız. Yeni nesil gemileri kullanıcı odaklı tasarımlarla donatacağız. Mobilya, aydınlatma, servis gibi alanlara dair yenilikçi tasarımlar da yer alacak” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv