Genç İzikad’ın birincisi ZUZU

İZİKAD İzmir İş Kadınları Derneği’nin Üniversite Son sınıfta okuyan, yeni  mezun veya Yüksek Lisans yapan genç kızlara yönelik geleceğin İş kadınları yapılandırma projesi olan 5’nci dönem Genç İzikad Projesi, Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen yarışma ve ödül töreni ile sona erdi.  

  • 0
  • 644
Genç İzikad’ın birincisi ZUZU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZİKAD İzmir İş Kadınları Derneği’nin Üniversite Son sınıfta okuyan, yeni  mezun veya Yüksek Lisans yapan genç kızlara yönelik geleceğin İş kadınları yapılandırma projesi olan 5’nci dönem Genç İzikad Projesi, Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen yarışma ve ödül töreni ile sona erdi.  

Proje süreci olan 4 ay boyunca İZİKAD, İŞKUR, KOSGEB işbirliği çerçevesinde uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin yanısırı kişisel gelişim, sosyal medya, proje yazılım gibi eğitimler verilen, dernek üyeleri tarafından verilen mentorluk eğitimin ardından yapılan elemede finale kalan 9 genç kızı dernek üyeleri ile birlikte izleyen jüri üyeleri birbirinden başarılı projeler karşısında seçimde oldukça zorlandı.

İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Eren, Hürriyet Gazetesi’nden Ayçe Bükülmeyen, Haber Türk Gazetesi’nden Dilek Gappi, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi  Öğretim Görevlisi Meltem Kolday, Dr. Canan Arıkbay, KOSGEB Kuzey Bölgesi Müdür Yardımcısı Aytül Adalı, Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya’dan oluşan Jüri’nin yaptığı değerlendirme sonucu Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde tezli yüksek lisans öğrenimine devam eden Gizem Halil “Zuzu Gelişim Ve Danışmanlık Merkezi” projesi ile birinci, Dokuz Eylül Üniversitesi Iktisat Bölümü’nden Gülbahar Tömek “Annem Yaptı Yoğurtları” ile ikinci, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Ezgi Ulusoy ise Çölyak Hastaları İçin “Glutensiz Gıda İmalatı ve Pazarlaması Projesi” ile üçüncü oldu.

Ödül töreni öncesi öğrencilere hitap eden İZİKAD Başkanı Huriye Serter, hayal kurmaktan vazgeçmemelerini, ama bu hayali gerçeğe dönüştürmek için de harekete geçmelerini önerdi. İş yaşamında başarılı olmanın ilk şartının fark yaratmak olduğunu belirten Serter, “Bunun için de çok çalışmanız gerekir. ‘Sıradışı’ ve ‘yaratıcı’ olun ki diğer rakiplerinizden bir adım öne çıkın. Hepimizin yaşamında gitmek istediğimiz, tırmanmak istediğimiz bir Everest’i vardır. Bu yolculukta belki başarısız olacaksınız, belki her koyduğunuz hedefe ulaşamayacaksınız ama pes etmeyin vazgeçmeyin ve yola devam edin. Yıldızlar da ulaşılamayacak kadar uzakta ama karanlıkta yolumuzu aydınlatır” dedi.

Hayal kurmanın bir sınırı bulunmadığını ‘Ne derler’ diyerek çekinmemelerini öğütleyen Serter, “Grirşimcilik bir ruh’tur o ruhu kaybetmeyin. Bugün Genç İZİKAD projesi için buradayız. Bugün sizin gününüz. Kasım ayından bu yana pek çok yol kat ettiniz. Girişimcilik, liderlik, proje eğitimleri ve İZİKAD’lı iş kadınlarından mentorluk aldınız. Bugün yarışmanın sonunda 1, 2 ve 3’ncüyü seçeceğiz ama önemli olan bu projenin içinde olmanız, enerjinizi zamanınızı bu proje için vermeniz, bunu önemsemeniz. Aslında hepiniz gönlümüzün 1’ncisisiniz.  İZİKAD’ın kapıları her zaman size açık olacak. Umarım hepiniz de iş fikirlerinizi hayata geçirirsiniz ve başarılı olursunuz.  ‘İş’te Kadın Güçlü Kadın’ sloganıyla İZİKAD kadın girişimciliğini desteklemek üzere her zaman sizlerin yanında olacaktır” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv