GENÇ MİMARLARDAN GÜZELBAHÇE YORUMU

  • 0
  • 711
GENÇ MİMARLARDAN GÜZELBAHÇE YORUMU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Güzelbahçe’nin geleceğini tasarladı. Öğrenciler aynı zamanda Mimar Kemalettin Caddesi’nde bulunan eski Türk Ticaret Bankası’na da mimari projelerinde yer vererek, binayı 2020 yılında modern bir kütüphaneye dönüştürdü.

Öğrenciler, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde tasarımlarını sergiledi. Sergiye İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Yaşar Üremiş, Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyeleri Soner Tanrıkulu, Aras Kaynarca, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Durmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başkan Demirtaş ve Üremiş, öğrencilerin projelerini inceledi, yaptıkları tasarımlar hakkında bilgi aldı.
Çalışmaları anlatan Yrd. Doç. Dr. Durmaz, 80 öğrencinin Mimarlık Projesi Dersi kapsamında Güzelbahçe’yi ve Türk Ticaret Bankası’nın ele aldığını söyledi. Durmaz, iki gruba ayrılan öğrencilerin bir bölümünün Öğretim Görevlisi Michael Edward Young ile Türk Ticaret Bankası binasını 2020 yılında modern bir kütüphaneye dönüştürdüğünü kaydetti. Öğrencilerden ikinci grubun da kendi koordinatörlüğünde Güzelbahçe üzerine çalıştığını belirten Yrd. Doç. Dr. Durmaz, “Öğrencilerimiz, Güzelbahçe’de otoban ile deniz kıyısında kalan bir alanda farklı projeler geliştirdi.  Güzelbahçe’nin geleceğinde neler olması gerektiğini belirlediler. Hem ilçenin sorunlarına çözüm önerisi oluşturacak hem de hayallerinde nasıl bir alan oluşturmak istediklerini gösterdiler. Heykel parkından sanat işliğine, sağlık merkezlerinden zeytinyağı fabrikasına dek farklı projeler geliştirildi. Hem kentin sorunları göz önüne alındı hem de mimari çözümler üzerinde düşünüldü. Güzelbahçe’nin geleceği üzerine senaryolar kuruldu” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv