Gençliğin Frekansı 100.8 : RADYO EGE KAMPÜS

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yayın hayatını sürdüren Türkiye'nin en genç, en dinamik üniversite radyosu “Radyo Ege Kampüs” yayınlarına tüm hızıyla devam ediyor.

  • 0
  • 521
Gençliğin Frekansı 100.8 : RADYO EGE KAMPÜS
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde yayın hayatını sürdüren Türkiye'nin en genç, en dinamik üniversite radyosu “Radyo Ege Kampüs” yayınlarına tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin en çok dinlenen üniversite radyosu olma özelliğini elinde bulunduran Radyo Ege Kampüs 100.8 frekansından Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nden yayın yapıyor.

Radyo Ege Kampüs yeni yayın döneminde bir ilke imza atarak Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı her ayın ilk haftası konuk ediyor. Rektör, öğrencilerin sorularını yanıtlıyor.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Yeni yayın döneminde Radyo Ege Kampüs; haber, kültür, bilim, sağlık, sanat, tarih, müzik, çevre, eğlence ve benzeri türlerde eğitici, aydınlatıcı ve eğlendirici nitelikte kaliteli yayınlara imza atacak. Sadece Ege Üniversitesi’nin değil toplumun bütün kesimlerine yönelik bilgilendiren, eğlendiren aynı zamanda eğiten programlara ağırlık verecek. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra EÜ Radyo Topluluğu üyesi öğrenciler yeteneklerine göre diksiyon eğitimi, program yapımcılığı, teknik ve program yapımı eğitimi alacaklar. Eğitimlerini tamamlayan yetenekli öğrenciler kendi radyo programlarını yapabilecekler” diye konuştu.

Modern ve güncel teknolojiyi kullanan Radyo Ege Kampüs, 24 saat kesintisiz yayın yapıyor. Bir yayın stüdyosu bir adet off-tube iki adet prodüksiyon stüdyosuyla çağdaş radyo yayıncılık yapan Radyo Ege Kampüs’te dünyanın önde gelen otomasyon sistemi, digital on air ve prodüksiyon mixerleri kullanılıyor. Otomasyon sistemi Master Control ve selector olarak iki ana yazılım ile kontrol ediliyor. Ayrıca sistem bünyesinde 24 saat kayıt yapabilme özelliğine sahip (Tracker) kayıt sistemi de yer alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv