Gerçek Ekoloji Çevreden Değil, İnsandan Başlar

  • 0
  • 877
Yazı Boyutu:

GEA ARAMA KURTARMA, EKOLOJİ grubu,  doğayı anlamak, korumak, doğanın bir parçası olduklarını yeniden hatırlamak ve doğanın mükemmel işleyişine katkıda bulunmak için; sadece teoride değil, pratikte de hayatın öğrencileri olabilmek için ağaç dikiyor.
 
1989 yılından bu yana gönüllülük ve vatandaşlık bilinciyle çalışan Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği GEA Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu gönüllülerinin, Ege Orman Vakfı katkılarıyla her yıl düzenlemiş olduğu ağaçlandırma faaliyetleri bu yıl  17 Şubat Pazar günü Aliağa'da gerçekleştirildi. Bu çalışmaya 41 Aktiffelsefe gönüllüsü katıldı ve 250 fidan dikildi. Gea Ekoloji Grubu sorumlusu Mustafa Emirler ‘Ağaçlandırma  çalışmamız hem doğayı hem de kendimizi canlandırıyor. Doğada etkin bir gün geçirmek, ondan ilham alarak kendimizi ve potansiyelimizi keşfetmemize olanak sağlıyor.’ dedi.
Kültürel, felsefi, sosyal ve ekolojik çalışmaları, topluma gönüllü katkılarıyla öne çıkan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği,  'daha iyi, güzel ve adil bir dünya' vizyonu ile dünyayı bulduğundan daha iyi bırakmak için çevre konularına duyarlı ve ekolojik sorunların çözümlerinde rol almak isteyen herkesi  Doğa ana ile aktif iş birliği yapmaya davet etti.
 
GEA HAKKINDA KISACA:
GEA-Toprak Ana-, 1994 senesinde, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuş olan gönüllülerden oluşan, maddi, siyasi, dini bir amaç taşımadan kamu yararına faaliyetler organize eden bir Arama Kurtarma, Ekoloji ve Yardım Kampanyaları Grubudur.
GEA, Ulusal ve Uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde canlı varlıkların hayatını korumak ve kurtarmak için gönüllü çalışmalar sürdürmektedir.
GEA, vatandaşlık bilinciyle hareket eden gönüllülerden oluşmuştur.
GEA, bir kısaltma değildir. Bütün Mitolojilerdeki, yaşamın ve bereketin kaynağı “Toprak Anadır”. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv