"Gezi Parkı Mucizesi"ne yardımlar sürüyor

  • 0
  • 917
Yazı Boyutu:

Temmuz ayında İstanbul'da Gezi Parkı için çıkan olaylarkapsamında polisin attığı gaz bombası fişeğinin 2 kez kafasına isabet etmesiyleyaralanan ve beyin kanaması geçiren 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul, sağlığınakavuşuyor. 1.5 aylık tedavi sürecinin ardından kafasından alınan kemiğinkarnına dikildiği ve 20 gün sonra yapılacak son ameliyatla tamamen sağlığınakavuşması beklenen Tombul'a Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ dadesteklerini esirgemiyor. Mustafa Ali'yi olay sonrası İstanbul'da da yalnızbırakmayarak, ziyaret eden Karabağ, "Maddi, manevi yardımlar Mustafa Ali,sağlığına kavuşana kadar sürecek" dedi.

Bayraklı Doğançay Mahallesi'nde babası, anneannesi ve dedesiile birlikte yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tonbul, beyinkanaması sonrası yoğun bakımda geçirdiği 22 günlük sürecin ardından hızlasağlığına kavuşuyor. Doktorların mucize olarak nitelendirdiği olayı yaşamanınüzüntüsüyle yıkılan acılı aile ise Mustafa Ali'yi bu hale düşüren nedenlerinbulunup, suçluların cezasını çekmesini istiyor.

Olay nasıl olmuştu?
Temmuz ayında çıkan Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul'agiden Mustafa Ali Tonbul, arkadaşlarıyla buluşup, eğlendikten sonra İstanbulValiliği'nin Gezi Parkı açılışına izin verdiğini duyarak, açılışa katılmakistedi. Henüz parka gelmeden konser sonrası İstanbul, Tarlabaşı'nda polisinmüdahalesi arasında kalan Tonbul, yaşanan arbedede polisin gazlı müdahalesikarşısında kafasına aldığı 2 gaz fişeği darbesi sonrası yere yığıldı. TaksiyleTaksim ilkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı ve kalbi durmuş halde hastaneyeyetiştirilen 16 yaşındaki Tonbul için 22 günlük yoğun bakım süreci yaşandı.Hayatta kalma mücadelesini kazanan Tonbul, bir süre sonra taburcu edilerek,İzmir-Bayraklı, Doğançay Mahallesi'ndeki evine getirildi. Kafasından alınankemiğin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için karnına dikildiği Tonbul, olayanını hatırlamıyor. Ancak, genç yaşında böylesi bir duruma düşmesi görenleriniçini burkuyor. Başarılı geçen 2 ameliyat sonrası ayağa kalkabilen Tonbul, 20gün sonra yapılacak son ameliyatla da sağlığına kavuşacak. Midesindeki kafatasıkemiği yeniden yerine dikilecek. Sağlığına kavuştuktan sonra eğitimine devametmek istediğini dile getiren Tonbul, üniversitede tarih bölümü okumakistediğini söyledi.

Baba Tonbul, iştençıkarıldı
Oğlunun sağlık problemleri nedeniyle sürekli yanında olmak zorunda kalanbaba Mehmet Tonbul, " Haziran ayında yeni başladığım işten oğlumun sağlıkproblemleriyle ilgilendiğim için çıkarıldım. Çünkü tedavi sürecinin ne kadaruzun olacağı belli değildi ve işe yeni başlamıştım. Böylece işimden de oldumancak şükür ki; oğlum şuanda mucizevi şekilde hayatta ve bizimle. İnşallah dahada iyi olacak. Bu durumda bize çok destek oldular. Özellikle Bayraklı BelediyeBaşkanımız Hasan Karabağ, İstanbul'da dahi ziyarette bulundu ve her türlüdestek veriyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Öte yandan konuyla ilgili desoruşturma sürüyor. Suç duyurusunda bulunduk. Umarım kısa sürede suçlu bulunurve cezasını çeker" dedi.

Karabağ, "Tüm ihtiyaçları karşılanacak"
Olayı duyduktan sonra en başından itibaren Tonbul ailesininyanında olarak her türlü ihtiyaçlarının imkanlar dahilinde karşılanmasınısağlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 16 yaşındaki Mustafa AliTonbul sağlığına kavuşana kadar eşya ve erzak başta olmak üzere, maddi-manevidesteklerin süreceğini söyledi. İstanbul'da da Tonbul'u ziyaret ederek, acılıaile ile üzüntülerini paylaşan başkan Karabağ, imkanlar dahilinde gerekli ihtiyaçlarınkarşılanacağını kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv