“Gezici Çocuk Dünyası” geliyor

  • 0
  • 422
“Gezici Çocuk Dünyası” geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Okul öncesi eğitime ulaşma şansı olmayan çocuklar, İzmirBüyükşehir Belediyesi'nin projesiyle yeni ve eğlenceli bir dünyanın kapılarınıaçacak. İlk uygulama Beydağ, Bayındır ve Kiraz'da gerçekleştirilecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul öncesi eğitime destekvermek amacıyla “Gezici Çocuk Dünyası” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ileyürütülecek proje kapsamında, okul öncesi eğitimine ulaşma şansı kısıtlı olançocuklar için 'gezici okul' yapılacak ve eğitim verilecek. 12 ay sürecek olanproje ilk olarak 10'ar hafta süreyle sırasıyla Beydağ, Bayındır ve Kiraz'dauygulanacak.

Projeyi hayata geçirmek için Dokuz Eylül Üniversitesi, OkulÖncesi Eğitim Ana Bilim Dalı tarafından Türkiye'ye örnek olacak şekilde bireğitim modülü hazırlandı. Buna göre 3 - 5 yaş arası çocuklar için saat saateğitim programı oluşturuldu. Proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğütarafından belirlenen okul öncesi eğitim öğretmenlerine Dokuz EylülÜniversitesi tarafından bilgilendirme eğitimi verilecek. Ayrıca, okul öncesieğitim konusunda toplumda farkındalığı artırmak, annelerin ve babaların bilinçve bilgi düzeylerini geliştirmek için anne- baba bilgilendirme toplantıları vetemalı eğitimler yapılacak.

 

Hem dışarıda hem içeride eğitim

Aralık ayında hayata geçirilecek proje kapsamında, gezicieğitim birimi olarak planlanan ve gerekli donanıma sahip bir TIR dorsesitasarlanacak. Çocuklar hem burada hem de belirlenen dış mekanlarda eğitimalacaklar. Yaş gruplarına göre ayrı ayrı hazırlanan eğitim modülleri, sınıf içiöğrenme süreçlerinin yanı sıra, gelişmiş ülkelerde uygulanmaya başlanan, müze,doğa alanı gibi sınıf dışı uygulamaları da içerecek. Çocuklar bu sayede teorik eğitimlerinipratik uygulamalarla hayata geçirmeyi öğrenebilecek.

Eğitim kapsamında, hafta içi çocuklara psikolojik izleme veyönlendirme yapılacak, cumartesi günleri de hazırlanacak oyun odasında okul öncesieğitimi destekleyici etkinlikler düzenlenecek. Proje süresi tamamlandıktansonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı ilçelerde uygulanmayadevam edilecek.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv