Girişimciliğin adresi oldular

  • 0
  • 780
Yazı Boyutu:

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) yeni dönemdede Kurucu Başkan Berkay Eskinazi ile "yola devam" kararı aldı. İlkolağan genel kurulunda güven tazeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi,"Ustalık dönemi başlıyor" dedi.

 

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda 2010 yılında  "İzmir'in girişimci kadınları" ve"İzmir'in lider kadınları" projelerini yürüten Berkay Eskinazi,İzmir'deki kadın ve genç girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve desteklemekiçin LİYAKAT'ın kurucu başkanı oldu. Aradan geçen 3 yılda sıradışı projelerlepek çok kadın girişimci iş hayatına kazandırıldı.

LİYAKAT Derneği dün ilk olağan genel kurulunugerçekleştirdi.  DoubleTree by HiltonOtel'deki genel kurul üyelerden yoğun ilgi gördü. Tek listeyle gidilen seçimdeBerkay Eskinazi güven tazeledi. Eskinazi, kadınlara ve başarılı gençlere dahaiyi şartlarda eğitim olanaklarıyla girişimci bireyler olabilmeleri içinkaynaklar yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

Eskinazi, "Geçtiğimiz 3 yılda yalnızca kaynak yaratmakdeğil rol modeller oluşturup, genç fikirlerin hayata geçirilmelerini desağladık. Kadınları ekonomiye kazandırmak için önemli projeler gerçekleştirdik.Biz herşeyin 'inanmakla' başlayacağını biliyorduk ve hepimiz inanarak güzel işlereimza attık. Bu süreçte çok şey öğrendik ve şimdi ustalık  başladı. Hep birlikte yine güzel işlere imzaatacağız" dedi.

 
İŞTE YENİ YÖNETİM

Yeni dönemde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Berkay Eskinazi, GülçinGüloğlu, Sinem Özusta, Hale Erdem Toyman, İlhan Başar, Deniz Abalıoğlu, PınarAtınç, Özgür Yasemin, Emine Öğmen, Aldülkadir Alkışel, Demet Çezik. Koordinatörüye Oya Demir görevine devam ederken denetim kurulunda ise Liz Sarda, AnılYüksel ve Ceyda Oklay yer aldı.


LİYAKAT'IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BAZI ÇALIŞMALAR

Ege üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde GirişimKampüsü hayata geçirildi. Yüzlerce genç hem eğitim aldı hem de fikirlerini işhayatında yürütme fırsatı yakaladı.

"4 Kadın" adlı AB Projesi ile İtalya ve İzmir'dekadına yönelik şiddetin mevcut durumu masaya yatırıldı. Devam eden projeyledezavantajlı durumda yaşayan kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesisağlanacak.

LİYAKAT Akademi, hayata geçirildi. Akademi, Ege ÇağdaşEğitim Vakfı işbirliğinde eğitimlere ev sahipliği yaptı.

Geleceğin girişimcilerine rol model olacak çok sayıda sektörziyareti gerçekleştirildi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapmasında dernek üyelerinin deyer aldığı "Sığınamayanlar" oyunu sahnelendi.

LİYAKAT ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğindesektör-sanayi seminerleri düzenlendi.

Kadınların toplumda duruşunu güçlendirme, bireyselgelişimini sağlama ve emeğini işgücüne dönüştürmek üzere "Emek Pişti,Haydi Sofraya" projesi hayata geçirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv