Göçmenoğlu'nun Anılarından Buca

Bucalı gazeteci yazar Tayfur Göçmenoğlu Türk Sanat Müziği konseri eşliğinde çocukluğunun Buca’sını anlattı.

  • 0
  • 405
Göçmenoğlu'nun Anılarından Buca
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bucalı gazeteci yazar Tayfur Göçmenoğlu Türk Sanat Müziği konseri eşliğinde çocukluğunun Buca’sını anlattı. Göçmenoğlu’nun kendi yaşantısından hikayelerle harmanlayarak paylaştığı anıları, Bucalıları geçmiş güzel günlere götürdü.

Gazeteci Yazar Tayfur Göçmenoğlu, Buca Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bucalılarla bir araya geldi, Türk Sanat Müziği Konseri eşliğinde çocukluğunun Buca’sını anlattı. Buca Protestan Kilisesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Bucalılar büyük ilgi gösterdi, anlatılan anılarla geçmiş güzel günleri hatırlamanın mutluluğunu yaşadı.

BUCA’DA 4-5 ARABALI YILLAR…
Göçmenoğlu, kendisini dinleyenleri 1943 yılının Buca’sına götürdü. Nüfusun o dönemlerde Buca’da 10 binlerde olduğunu dile getiren Tayfun Göçmenoğlu, “Buca’da evlerde suyun akması mucizeydi. Evin içinde suyu akan 4-5 ev vardı, biri bizimdi. Kocaman ilçede 4-5 araba vardı. Her evin bahçesinde havuz vardı, havuzun içinde kırmızı balıklar… 60’a yakın Levanten aile yaşardı Buca’da ” dedi.

GÜL VE ÜZÜM KOKULU SOKAKLARA ÖZLEM
O yıllarda Buca’nın daha yeşil olduğunu, bahçelerin gül ağaçlarıyla dolu olduğunu anlatan Göçmenoğlu, “Şimdi gül kokusunu ancak Isparta’ya giderseniz hissedersiniz. Ama o yıllarda Buca gül kokardı. Buca’nın gül koktuğunu hayal edebiliyor musunuz?” diye sordu. Göçmenoğlu, Buca’da üzüm yetiştiriciliğinin de geçmişte çok önemli bir yere sahip olduğunu ve Buca’da yetişen üzümün kalitesini, lezzetini hala unutamadığını belirterek, babasının ek gelir elde etmek için üzüm satıcılığı yaptığını ve üzümlerin toplanıp satış aşamasına gelene kadar nasıl bir serüven yaşadığını anlattı. Buca’nın geçmişte yeşil olduğu kadar sulak da olduğunu yaz kış derelerinin aktığını dile getiren Tayfun Göçmenoğlu, hakkında 3 kitap yazdığı Buca’nın geçmişte tam bir cennet olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv