Gökçeada Kuzusu Macro Market'te!

Sağlıklı yapısı ile son zamanların en çok aranan et ürünleri arasında yer alan Gökçeada Kuzusu eti "Macro Center"larda yerini aldı.

  • 0
  • 942
Gökçeada Kuzusu Macro Market'te!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlıklı yapısı ile son zamanların en çok aranan et ürünleri arasında yer alan Gökçeada Kuzusu eti "Macro Center"larda yerini aldı.
 
Yılın tamamını doğada özgürce dolaşarak geçiren ve en sağlıklı otlarla beslenen Gökçeada Kuzusu Macro Center reyonlarında ve Macro Online marketlerde yerini aldı. Özel barkod numarası ile satılan tek kırmızı et olması ile dikkat çeken ada kuzusu eti Macro marketlerin yanı sıra Migros zincir marketlerinde de özel ürün olarak ilgi çekmeye devam ediyor.
 
Endemik yapısı ile ülkemizin en bakir bölgelerinden Gökçeada'da serbest dolaşan kuzuların eti, bu özellikleri ile az yağlı olmasının yanı sıra, aynı zamanda adanın organik otları ile beslenmeleri sebebiyle de en sağlıklı etler arasında gösteriliyor. Migros ve Macro Center zincir marketlerinde özel barkod ile satılan tek kırmızı et olan Gökçeada Kuzusu eti aynı zamanda online marketlerden de ister karkas, ister parçalı olarak temin edilebiliyor.

TALEPLER ÇOĞALDI
Gökçeada Kuzusu'nda geçen yıla oranla bu yıl daha çok talep olduğunu dile getiren Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç. Dr. Ferhan Savran, "Gökçeda'nın kendine has bir takım özellikleri var, istediğiniz zaman istediğiniz hayvanı kesemiyorsunuz. Kuzularımız özel yöntemlerle toparlanıp kesiliyorlar. Gökçeada Kuzusu'na bu sene, geçen seneye oranla daha çok talep var. Adadaki toplam kuzu sayısının yüzde 30'unun kesilmesini planlıyoruz. Bu da 15-20 bin arası bir rakama tekabül ediyor" dedi.  

Gökçeada Kuzusu'nda coğrafi işaret başvurusunun devam ettiğine de değinen Doç. Dr. Savran, "Coğrafi işaret süreci, uzun süren bir süreç. Analizin ardından gerekli başvuruları yapıp, güvendiğimiz ürünümüzün tüm farklarını ortaya koyarak başvurumuzu yapacağız. Coğrafi işaret süreci tamamlandığında bunun avantajlarını üreticimiz adına daha çok kullanmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv