Gölgeler Çekildiğinde II. Fotoğraf & Heykel Sergisi Kedi’de

  • 0
  • 730
Gölgeler Çekildiğinde II. Fotoğraf & Heykel Sergisi Kedi’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

BAL(İzmir Koleji) ve ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu,Fotoğraf Sanatçısı ve heykeltraş Metin Tütün’ün heykel ve fotoğraf sergisi Kedi Sanat Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılış kokteyli Tütün’ün okul arkadaşları başta, çok sayıda fotoğraf tutkunu ile heykelseviri bir araya getirdi. Tütün’ün sergisinde yer alan 19 fotoğrafı ve 7 heykeli sergi açılış kokteyline katılan sanatçı ve sanatseverin beğenisini kazandı.

Uzun süre mühendislik ve yöneticilik yapan ve 20 yılı aşkın süredir fotoğraf çeken, Azerbaycan da bir şirkette yöneticilik yaptığı dönemde heykel de çalışmaya başlayan Tütün’ün mühendislik-yöneticilik günlerini geride bıraktıktan sonra hayatında sanat öne çıktı. Azerbaycan'dan sonra, Konya, Denizli ve ABD'de çeşitli heykel atölye çalışmalarına katıldı. İlk sergisini 2014'de İstanbul'da açtı. 2009 yılında aramızdan ayrılan Cahide Birgül’ün “Gölgeler Çekildiğinde" kitabının adını taşıyan sergide, fotoğraf ve heykelleri yer aldı. 2014 ve 2015'de, Contemporary İstanbul Sanat Fuarında, fotoğraf ve heykel birlikteliğini yansıtan yeni çalışmaları sergilendi. Cervantes'in 400. ölüm yıldönümü nedeniyle Şubat ayında Ankara'da açılan, İstanbul, İzmir ve Antalya'yı da dolaşacak olan "Don Kişot'un İzleri" sergisinde bir rölyefi yeralıyor. "Gölgeler Çekildiğinde 2" sergisinde İstanbul'da sergilenen fotoğraf-heykellerinin yanısıra yeni çalışmaları bulunuyor.

Çalışmalarındaki fotoğraf- heykel birlikteliği 20. yüzyılın önde gelen sanatçılarından Man Ray’ın “lngres'in Kemanı" fotoğrafının verdiği esinle başladı. Man Ray'ın, bir kadının sırtını kemana çevirdiği çok bilinen fotoğrafının rölyefini yaptı. Fotoğraflarında bazen ışıkla gösteriyor gölgeyle saklıyor; bazen de gölgeyle sakladığını ışıkla gösteriyor. Heykel çalışmalarında bu deneyimini çamurla, taşla, farklı malzemelerle sürdürüyor. Farklı disiplinleri, sanatın çeşitli imkânlarını bir arada kullanmayı heyecan verici buluyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv