Gönül Gözüyle Görenler için 30 Yeni Kitap

Konak Belediyesi, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) ile birlikte başlattığı “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında, Braille alfabesi ile basılmış 30 yeni kitabı Abacıoğlu Han’da düzenlenen lansman ile duyurdu.

  • 0
  • 667
Gönül Gözüyle Görenler için 30 Yeni Kitap
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) ile birlikte başlattığı “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında, Braille alfabesi ile basılmış 30 yeni kitabı Abacıoğlu Han’da düzenlenen lansman ile duyurdu. TÜRGÖK’ün kurucusu Gültekin Yazgan’ın “Kör Uçuş” adlı kitabından da ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırmak üzere 200 adet satın aldıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TÜRGÖK’e güçlerinin yettiği son noktaya kadar destek olacaklarını söyledi. 
 
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) tarafından, İzmir’de 2004 yılında açılan Türkiye’nin ilk ve en büyük görme engelliler kitaplığı, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla büyümeye devam ediyor. Konak Belediyesi ile TÜRGÖK arasında imzalanan protokol ile hayata geçen “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında 30 kitap daha TÜRGÖK kitaplığına eklendi. Ayrıca Konak Belediyesi TÜRGÖK’ün kurucusu Gültekin Yazgan’ın yazdığı “Kör Uçuş” adlı kitabının 200 adet baskısını ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırmak üzere satın aldı. Yeni kitapların tanıtımı için Tarihi Abacıoğlu Han’da düzenlenen basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Ulvi Puğ, İZİKAD Başkanı Betül Sezgin, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Elmas Group Logistics A.Ş.’den Betül Elmasoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği adına Huriye Serter, EGİKAD Başkanı Duha Baran, Tülay Aktaş Güç Birliği Derneği Temsilcisi Sibel Turhal, EGİAD Genel Sekreteri Fatih Dalkılıç, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay katıldı.
 
“Amacımız Türkiye’nin dört bir yanındaki görme özürlü vatandaşlarımıza ulaşmak”
Toplantıda ilk olarak söz alan TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, dernek olarak kitaplığın kapasitesini artırmak, daha fazla görmeyene hizmet etmek için çalıştıklarını belirterek yalnızca roman ve edebi kitaplarla değil, öğrencilerin eğitimlerine yönelik kitapları da Braille alfabesi ile kitap haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Sadece İzmir, İstanbul, Ankara değil, amaçlarının Türkiye’nin her köşesine ulaşabilmek olduğunu dile getiren Yazgan,  verdiği destek için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti ve “Bir Kitap Bir Dünya projesi kapsamında otuz tanınmış yazarımızın kitabını kabartma olarak bastık. Üyelerimize gönderilmek üzere de raflarımızda yerini aldı. Desteklerinden dolayı Abdül Batur Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
“Gücümüzün Yettiği Yere Kadar TÜRGÖK’ü Destekleyeceğiz”
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görme engelli çocuklar, gençler ve tüm bireyler için gönüllülük esasına dayalı olarak özverili çalışmalar yapan TÜRGÖK’ün büyük bir övgüyü hak ettiğini söyledi. “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında, eserlerinin Braille alfabesi ile baskısının yapılmasını kabul ederek gönül gözü ile gören vatandaşlara destek olan yazarlara da teşekkür eden Başkan Batur, “Gönüllülük esasını en iyi organize den sivil toplum örgütlerinin başında gelen TÜRGÖK’ün yanında yer almaya devam edeceğiz. Bundan sonra da birlikte yapılacak her türlü projeye açığız. Bizim yapabileceğimiz ne varsa, samimiyetle ve gücümüzün yettiği son noktaya kadar destek olacağız” dedi.
 
  “Bir Kitap Bir Dünya” Kapsamında Braille Alfabesine Çevrilen Kitaplar
 1.     Ahmet Büke Varamayan
2.     Ahmet Güntan İkili Tekrar
3.     Ayşe Kulin Bir Tatlı Huzur
4.     Ayşe Sansayın Çok Şey Yarım Hala
5.     Aytül Akal Denizin Büyüsü
6.     Barış Bıçakçı Baharda Yine Geliriz
7.     Buket Uzuner Yolda
8.     Canan Tan Aşkın Sanal Halleri
9.     Cemil Kavukçu Aynadaki Zaman
10.  Ece Temelkuran İkinci Yarısı
11.   Ercan Kesal Nasipse Adayız
12.  Gönül Çatalcalı Tutunmak
13.  Gülşah ElikbankAşıkıar Gece Ölür
14.  Gürsel Korat Zaman Yeli
15. Haydar Ergülen 40 Şiir Ve Bir
16. Hasan Toptaş Heba
17. Hidayet Karakuş Anne Beni Bekleme
18. İhsan Oktay Anar Galiz Kahraman
19. İnci Aral Gizli Kitap
20. Melisa Kesmez Nohut Oda
21. Murathan Mungan Çağ Geçitleri
22. Müge İplikçi Babamın Ardından
23. Neslihan Önderoğlu Geri Dön Hayat
24. 0ya Baydar Köpekli Çocuklar Gecesi
25. Selim İleri Hepsi Alev
26. Seray Şahiner Hanımların Dikkatine
27.  Sunay Akın Bir Çift Ayakkabı
28. Şebnem İşigüzel İyilik
29. Yankı Yazgan Korku Sal Cesur Desinler
30. Zülfü Livaneli Son Adanın Çocukları

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv